Mainos

Syyte: Entinen vaimo vainosi miestä ja tämän uutta perhettä – jopa satoja yhteydenottoja päivässä

Syyttäjä vaatii Satakunnassa pienellä paikkakunnalla asuvalle naiselle muutaman kuukauden ehdollista vankeutta vainoamisesta, viestintärauhan ja lähestymiskiellon rikkomisesta.

Syyttäjän mukaan nainen otti satoja kertoja yhteyttä ex-mieheensä, tämän uuteen avopuolisoon sekä siskoonsa tekstiviestein, WhatsApp-viestein ja puheluin.

Nainen oli tuomittu perusmuotoiseen lähestymiskieltoon ex-aviomiestänsä kohtaan. Tästä huolimatta hän otti toistuvasti yhteyttä mieheensä lähettelemällä tälle haukkumaviestejä. Tästä tuli syyte lähestymiskiellon rikkomisesta.

Entistä miestään nainen vainosi yli vuoden ajan. Syyttäjän mukaan yhteydenottoja on ollut enimmillään satoja päivässä.

– Vainoamista osoittaa lukumäärän ja pitkän keston lisäksi se, että yhteydenotot ovat tapahtuneet sekä puheen että viestin muodossa. Yhteydenotot ovat toisinaan tapahtuneet muutaman sekunnin väliajoin. Nainen on yhteydenottojen aikana pääasiallisesti haukkunut ex-miestään, syyttäjä toteaa haastehakemuksessa.

Syyttäjän mukaan jatkuvat yhteydentotot ovat aiheuttaneet miehelle ahdistusta ja pelkoa.

Entisen miehensä uudelle avopuolisille nainen lähetti kolme kuukauden aikana noin 200 viestiä.

Nainen piinasi myös omaa siskoaan WhatsApp-viestein ja puheluin. Enimmillään soittoja oli päivässä 166 kertaa ja niiden välissä saattoi olla vain muutamia sekunteja.

Vainoamistapausta käsiteltiin tänään Satakunnan käräjäoikeudessa Porissa. Syyttäjä vaatii naiselle muutaman kuukauden ehdollista vankeutta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja