Mainos

Viisikymppinen nainen pommitti entiselle puolisolleen 2000 tekstiviestiä – kertoi oikeudessa, ettei tarkoituksena ollut häiritä

Viisikymppinen nainen tuomittiin viestintärauhan rikkomisesta Espoon käräjäoikeudessa. Syytteen mukaan nainen häiriköi entistä puolisoaan lähettämällä tälle noin 2000 tekstiviestiä. Naisen mukaan tarkoituksena ei ollut häiritä.

Viestit oli lähetetty eri vuorokaudenaikoina ja niistä noin 750 ajoittui kolmen viikon ajanjaksolle viime syksynä. Loput viesteistä oli lähetetty muulloin viime ja toissa vuonna.

Viestit vastaanottaneen miehen mukaan nainen muun muassa haukkui häntä ja hänen naisystäväänsä sekä väitti, että naisystävä olisi uhka miehen nuoremman tyttären terveydelle.

Mies oli pyytänyt naista lopettamaan, ja nainen olikin ilmoittanut useampaan kertaan lopettavansa, mutta viestittely oli aina jatkunut muutaman minuutin kuluttua.

Nainen kertoi "pimahtaneensa"

Oikeudessa nainen myönsi lähettäneensä tekstiviestit. Hänen mukaansa tarkoituksena ei ollut kuitenkaan häiritä. Hänen mukaansa viestien taustalla oli lapselle sattunut onnettomuus. Nainen kertoi ”pimahtaneensa” ja menettäneensä kontrollin.

Oikeus katsoi, että viestien määrän ja sisällön perusteella kyseessä eivät olleet asialliset ja perustellut yhteydenotot, vaan viestit oli lähetetty häiritsemistarkoituksessa.

Rangaistukseksi nainen määrättiin maksamaan 50 päiväsakkoa. Naisen tuloilla sakoista jää maksettavaa yhteensä 300 euroa. Lisäksi nainen määrättiin suorittamaan valtiolle 40 euron rikosuhrimaksu.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eli siihen voi yrittää hakea muutosta hovioikeudesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.