Mainos

Syysmyrsky laantuu vähitellen

Syysmyrsky on laantunut suurimmassa osassa maata. Kainuussa runsaat 3000 taloutta on edelleen ilman sähköä.

Kainuussa runsaat 3000 taloutta on edelleen ilman sähköä eilen riehuneen myrskyn jäljiltä. Laajimmat vika-alueet sijaitsevat Oulujärven pohjoispuolelta aina Suomussalmelle saakka. Tämänhetkisen arvion mukaan vikojen korjaus kestää koko loppuviikon ajan. Joitakin sähkölinjoja joudutaan rakentamaan kokonaan uudelleen. Vioittuneita sähkölinjoja on alettu tarkastaa helikopterilla ja vikoja korjataan noin 70 työntekijän voimin.

Illan ja yön aikana Suomen yli pyyhkinyt voimakas syysmyrsky jätti tuhannet ihmiset ilman sähköä eri puolilla maata. Kainuussa ilman sähköä oli keskiviikkoaamuna yhä noin 5000 kotitaloutta. Yhtä suuria häiriöitä alueella oli viimeksi parikymmentä vuotta sitten, kun Manta-myrsky riehui alueella.

Graninge Kainuun mukaan uusia vikoja ilmeni yöllä verkkoalueella noin kello yhteen saakka. Kovasta tuulesta huolimatta korjaustöitä jatkettiin yön mittaan. Pahimmillaan Kainuussa oli ilman sähköä noin 20000 kotitaloutta. Graninge Kainuun mukaan tilanne oli keskiviikkoaamuna kriittisin Suomussalmen alueella.

Myös Pohjois-Savossa Atron alueella oli keskiviikkoaamuna tuhatkunta taloutta ilman sähköä. Verkostojohtaja Juha Venäläisen mukaan tilanne on pahin Pielaveden ja Kiuruveden välimaastossa. Suur-Savon Sähkön alueella sähköttä oli tiistai-iltapäivänä parituhatta asiakasta, mutta käyttöpäällikkö Arto Niemisen mukaan viimeisetkin keskijänniteverkon viat saatiin korjattua aamuyöstä kahden ja kolmen välillä.

Tiistai-illan mittaan myrsky aiheutti suurjännitekatkoksia myös muun muassa Hämeessä, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa. Voimakas myrsky laantui suurimmassa osassa maata yön mittaan. Lapissa voimakkaat tuulet saattavat jatkua aamulla, mutta muualla maassa tuuli on jo laantunut huippulukemista.

Tiistaina tuulen nopeus nousi länsirannikolla lähes 30 metriin sekunnissa. Vakavilta onnettomuuksilta kuitenkin tiettävästi vältyttiin. Myrskytuuli repi irti peltikattoja ja riepotteli veneitä.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 24.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.