Syypää Oconille myös ymmärrystä, Verstappenille ajateltavaa jatkoon – asiantuntijat niputtivat kohutilanteen

C Moren asiantuntijat Ossi Oikarinen ja Toni Vilander näkivät Esteban Oconin syypääksi Max Verstappenin todennäköisen kisavoiton tärvelemiseen Brasilian GP:ssä. 

Pääkuvan videolla Oikarisen ja Vilanderin analyysi tilanteesta.

Ocon ja Verstappen ottivat yhteen hieman kisan puolivälin jälkeen. Loistavasti Interlagosin radalla ajanut Verstappen johti tuolloin kilpailua ja oli juuri ohittanut Oconin kierroksella. 

Force Indian ranskalaiskuskilla oli kuitenkin hyvä vauhti päällä uusien renkaiden ansiosta ja hän pääsikin Verstappenin rinnalle ykkösmutkassa. Ocon päättikin lähteä yrittämään ohitusta Verstappenista, mutta Red Bull -kuski ei osannut odottaa tätä, ja tuloksena oli törmäys. 

Verstappen menetti ykköspaikkansa Mercedeksen Lewis Hamiltonille, joka ajoi lopulta kisan voittoon. 

– En kyllä oikein ymmärrä, mitä Oconin päässä liikkui, kun hän lähti tekemään tällaista liikettä kilpailun johtajaa vastaan, Oikarinen kommentoi. 

– Kyllä Oconin pitäisi tajuta, että kyseessä on kisan johtoauto ja hän ajaa sijoilla ynnä muut. Ei saisi ajatella pelkästään niin, että "visiiri kiinni ja aivot narikkaan", Vilander summasi.  

Vilanderilta ja Oikariselta löytyi kuitenkin myös hieman ymmärrystä Oconille, ja toisaalta Oikarinen näki myös Verstappenin ajamisessa mahdollisesti korjattavaa. Katso video kokonaisuudessaan pääkuvasta. Alla Verstappenin ja Oconin kommentit aiheesta. 



Lue myös:

    Uusimmat