Syövän kanssa kamppaileva näyttelijä Shannen Doherty jakoi voinnistaan uutisen – kutsuu ihmeeksi

Beverly Hills, 90210 -tv-sarjasta tuttu Shannen Doherty sai ensimmäisen kerran rintasyöpädiagnoosin vuonna 2015. Sittemmin hänen syöpänsä on tehnyt etäpesäkkeitä luustoon ja aivoihin.

Beverly Hills, 90210 -sarjan tähti Shannen Doherty, 52, kertoi iloisia uutisia neljännen asteen syöpäkamppailunsa keskeltä. Uusi infuusiohoito, jota hänelle on annettu, on tuottanut positiivisia tuloksia. Doherty kertoi asiasta lääkärilleen Amin Mirhadille 28. tammikuuta podcastissaan Let’s Be Clear.

– Neljän hoidon jälkeen emme oikeastaan nähneet eroa, ja kaikki halusivat minun vaihtavan (hoitoa). Ajattelin vain, että jatketaan tätä ja katsotaan, mitä tapahtuu. Kuudennen, seitsemännen hoitokerran jälkeen näimme todella, että se mursi veri-aivoesteen (blood-brain barrier). Kutsunko sitä ihmeeksi? Minulle se on juuri tälle hetkellä ihme. Heitin tavallaan noppaa ja totesin, että jatketaan matkaa, Doherty kertoi. 

Aivoliiton sivuston mukaan veri-aivoeste on fyysinen este, joka säätelee erilaisten aineiden pääsyä verenkierrosta aivosoluihin. Dohertyn mukaan on ihme, että hänen saamansa lääke on ylipäätään rikkonut veri-aivoesteen.

Dohertylla diagnosoitiin rintasyöpä vuonna 2015. Hänelle tehtiin rinnanpoisto ja hän sai kemoterapiaa sekä sädehoitoa. Hän ilmoitti syövän olevan remissiossa vuonna 2017, minkä jälkeen hän kertoi, että hänellä oli diagnosoitu terminaalinen rintasyöpä vuonna 2019. Terminaalivaihe tarkoittaa kuolemaan johtavan sairauden viimeistä vaihetta.

Kesäkuussa 2023 hän kertoi, että hänen syöpänsä oli tehnyt etäpesäkkeitä ja levinnyt luihin ja aivoihin aiemmin samana vuonna. Tammikuussa 2023 häneltä poistettiin aivoista kasvain. 

Doherty erosi aviomiehestään Kurt Iswarienkosta huhtikuussa 2023. He olivat naimisissa 11 vuotta. 

Doherty näytteli Beverly Hills 90210 -sarjassa Brenda Walshia. Dohertyn on voinut nähdä myös sarjoissa Siskoni on noita ja Pieni talo preerialla.

Lähde: E News

Lue myös:

    Uusimmat