Shannen Doherty karsii omaisuuttaan – elää levinneen rintasyövän kanssa

Näyttelijä Shannen Doherty, 52, kertoi Let’s Be Clear -podcastissaan, että luopuu osasta omaisuuttaan, koska haluaa käyttää saadut rahat tehdäkseen uusia muistoja äitinsä kanssa. Doherty kertoi kesäkuussa 2023, että hänen rintasyöpänsä on levinnyt luihin ja aivoihin. 

Beverly Hills, 90210 -sarjasta tuttu näyttelijä Shannen Doherty, 52, sanoo, että hän haluaa luopua joistakin asioista eläessään neljännen vaiheen rintasyövän kanssa.

Kaikki syövästä -sivuston mukaan levinneisyysasteen 4 syöpä tarkoittaa laajalle levinnyttä syöpää tai syöpää, joka on lähettänyt etäpesäkkeitä.

Dohertylla diagnosoitiin ensimmäisen kerran rintasyöpä vuonna 2015. Hänelle tehtiin rinnanpoisto ja hän sai kemoterapiaa sekä sädehoitoa. Hän ilmoitti syövän olevan remissiossa vuonna 2017, minkä jälkeen hän kertoi, että hänellä oli diagnosoitu terminaalinen rintasyöpä vuonna 2019. Terminaalivaihe tarkoittaa kuolemaan johtavan sairauden viimeistä vaihetta.

Kesäkuussa 2023 hän kertoi, että hänen syöpänsä oli tehnyt etäpesäkkeitä ja levinnyt luihin ja aivoihin aiemmin samana vuonna. Tammikuussa 2023 häneltä poistettiin aivoista kasvain. 

Doherty kertoi Let's Be Clear -podcastinsa tuoreimmassa jaksossa, miten hänen prioriteettinsa ovat muuttuneet sairauden vuoksi.

– Sillä ei ole väliä, onko sinulla kuolemansairaus tai mikä tahansa, uskon, että kyllä, tietenkin, sinun pitäisi elää elämää täysillä ja syleillä elämää niin kauan kuin olet elossa. Mutta luulen, että syöpä on saanut minut todella tarkastelemaan elämääni ja muuttamaan prioriteettejani, ja tällä hetkellä prioriteettini on äitini, Doherty kertoi podcastissa. 

Hän sanoi haluavansa tehdä asiat helpommiksi äidilleen tietäen, että jos hän ei selviä syövästä, se on uskomattoman vaikeaa hänen äidilleen Rosalle.

– En halua, että hänellä on kasa asioita hoidettavanaan. En halua, että hänellä on neljä varastoa täynnä huonekaluja. Kukaan meistä ei oikeastaan tarvitse kaikkea sitä tavaraa, mitä meillä on. Ja me kaikki voisimme hieman vähentää tavaroitamme, emmekä olla hamstraajia, kuten minusta oli tulossa kaikkien huonekalujeni kanssa.

Dohertyn kiintymys huonekaluihin on vain yksi hänen intohimoistaan: hän puhui myös unelmastaan perustaa hevosten pelastustila Tennesseessä sijaitsevalle tilalleen. Hän kertoi myös pakanneensa tavaroitaan siellä. 

– Se oli todella vaikeaa ja tunteisiin vetoavaa, koska jossain määrin minusta tuntui, että olin luopumassa unelmastani rakentaa tätä kiinteistöä, rakentaa sinne talo itselleni ja talo äidilleni ja laajentaa sitten navettaa, Doherty sanoi.

Vaikka hänen äitinsä rohkaisi häntä pitämään kiinteistön, Doherty sanoi päättäneensä pienentää omistuksiaan. Hän ei pidä luopumista helppona, mutta sen sijaan, että hän keskittyisi aineelliseen omaisuuteen, hän käyttää myymisestä saamansa rahat esimerkiksi matkoihin äitinsä kanssa ja muistojen tekemiseen.

Doherty erosi aviomiehestään Kurt Iswarienkosta huhtikuussa 2023. He olivat naimisissa 11 vuotta. 

Hän näytteli Beverly Hills 90210 -sarjassa Brenda Walshia. Dohertyn on voinut nähdä myös sarjoissa Siskoni on noita ja Pieni talo preerialla.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat