Beverly Hills, 90210 -tähti Shannen Dohertyn syöpä on levinnyt aivoihin

Näyttelijä Shannen Dohertyn rintasyöpä on levinnyt hänen aivoihinsa.

Näyttelijä ja Beverly Hills, 90210 -sarjasta tuttu Shannen Doherty, 52, kertoi 7. kesäkuuta Instagramissa, että hänen terminaalivaiheessa oleva rintasyöpänsä on levinnyt hänen aivoihinsa. Jakamallaan videolla Doherty saa sädehoitoa päänsä alueelle ja kertoi, että tammikuussa tehty tutkimus paljasti etäpesäkkeen aivoissa. 

– Pelkoni on ilmeinen. Olen todella ahtaanpaikankammoinen, ja juuri nyt elämässäni on paljon meneillään. Olen onnekas, että minulla on hyviä lääkäreitä, kuten tohtori Amid Mirahdi ja Cedar Sinai -sairaalan ihmeellinen tekniikka. Mutta pelko, kasvain, kaiken ajoitus. Tältä syöpä voi näyttää, Doherty kirjoitti. 

Voit katsoa videon klikkaamalla nuolta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Dohertylla diagnosoitiin ensimmäisen kerran rintasyöpä vuonna 2015. Hänelle tehtiin rinnanpoisto ja hän sai kemoterapiaa sekä sädehoitoa. Hän ilmoitti syövän olevan remissiossa vuonna 2017, minkä jälkeen hän paljasti kolme vuotta myöhemmin, että hänellä oli diagnosoitu terminaalinen rintasyöpä. Terminaalivaihe tarkoittaa kuolemaan johtavan sairauden viimeistä vaihetta.

– Se on katkera pilleri nieltäväksi monella tapaa. Minulla on varmasti päiviä, jolloin sanon: Miksi minä. Ja sitten sanon: No, miksi en minä? Kuka muu? Kuka muu kuin minä ansaitsee tämän? Kukaan meistä ei ansaitse, hän sanoi Good Morning America -haastattelussa toisesta diagnoosistaan.

Doherty on dokumentoinut erilaisia ​​diagnoosejaan ja hoitojaan sosiaaliseen mediaan lisätäkseen tietoisuutta. 

– Toivon, että rohkaisen ihmisiä hakeutumaan mammografiaan, käymään säännöllisissä tarkastuksissa, päästämään eroon pelosta ja kohtaamaan kaiken, mitä edessäsi saattaa olla, hän kirjoitti.

Huhtikuun loppupuolella 2023 uutisoitiin Dohertyn eronneen aviomiehestään valokuvaaja Kurt Iswarienkosta 11 avioliittovuoden jälkeen.

Doherty ja Iswarienko menivät naimisiin lokakuussa 2011. Näyttelijä oli aiemmin naimisissa Ashley Hamiltonin kanssa vuosina 1993–1994 ja Rick Salomonin kanssa 2002–2003.

Doherty näytteli Beverly Hills 90210 -sarjassa Brenda Walshia. Dohertyn on voinut nähdä myös sarjoissa Siskoni on noita ja Pieni talo preerialla.

Lähde: The Guardian

 

 

Lue myös:

    Uusimmat