Beverly Hills, 90210 -tähti Shannen Dohertyn syöpä on levinnyt luustoon – näin hänen sairautensa on muuttunut kahdeksassa vuodessa

Näyttelijä Shannen Doherty, 52, on sairastanut syöpää kahdeksan vuotta. 

90-luvun Beverly Hills, 90210 -tv-sarjasta tuttu näyttelijä Shannen Doherty, 52, kertoi Peoplelle marraskuussa 2023, ettei hän ole valmis kuolemaan. Hänellä on rintasyöpä, jonka levinneisyysaste on neljä. Kaikki syövästä -verkkosivuston mukaan tämä vaihe tarkoittaa syöpää, joka on joko laajalle levinnyt tai lähettää etäpesäkkeitä. Dohertyn syöpä on tällä hetkellä levinnyt myös hänen luustoonsa. 

Hän kuitenkin saa edelleen hoitoa, eikä ole valmis luopumaan elämästään. 

– En ole valmis lopettamaan rakastamista tai luomista. En ole valmis luopumaan ajatuksesta, että asiat kääntyvät vielä parhain päin. En vain ole valmis, Doherty kertoi. 

Näyttelijä on sairastanut syöpää kahdeksan vuotta. Hän sai rintasyöpädiagnoosin vuonna 2015. Sen jälkeen häneltä poistettiin rinta ja annettiin kemoterapiaa ja sädehoitoa. 

Huhtikuussa 2017 hän kertoi Instagramissa syövän olevan remissiossa, eli tällöin syöpä pysyy muuttumattomana. Vuonna 2019 syöpä kuitenkin palasi. Seuraavana vuonna Doherty kertoi, että syöpä on vaiheessa neljä. 

Doherty haluaa osoittaa, että terminaalista syöpää sairastavilla ihmisillä on edelleen paljon annettavaa maailmalle. Terminaalivaihe tarkoittaa kuolemaan johtavan sairauden viimeistä vaihetta.

Voit katsoa Peoplen haastattelun Shannen Dohertyn kanssa alta. 

Kesäkuussa Doherty kertoi Instagramissa, että syöpä oli levinnyt hänen aivoihinsa, ja että hänelle oli tehty viisi kuukautta aiemmin leikkaus aivokasvaimen poistamiseksi. Hän oli nimennyt kasvaimen humoristisesti Bobiksi.  

– Hänen oli poistettava ja leikattava nähdäkseen patologinsa. Se oli ehdottomasti yksi pelottavimmista asioista, joita olen koskaan kokenut koko elämäni aikana, Doherty kertoi. 

Tällä hetkellä hän toivoo pääsevänsä kliinisiin kokeisiin uusien hoitojen kehittämisen osalta. Hän haluaa työskennellä diagnoosistaan huolimatta ja tuoda esiin, että myös syöpää sairastavat voivat olla elinvoimaisia. Heillä vain on erilainen näkökulma elämää kohtaan. 

Doherty kokee, että hänen paras muistonsa on vielä tulossa. 

– Rukoilen. Herään ja menen nukkumaan kiittäen Jumalaa ja rukoillen minulle tärkeitä asioita pyytämättä liikaa. Se yhdistää minut korkeampaan voimaan ja henkisyyteen. Uskoni on mantrani, Doherty kertoi. 

Doherty näytteli suositussa Beverly Hills, 90210 -tv-sarjassa Brenda Walshia. Dohertyn on voinut nähdä myös sarjoissa Siskoni on noita ja Pieni talo preerialla.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat