Nopea narukikka paljastaa, pitäisikö sinun laihduttaa: Kertoo enemmän kuin painoindeksi – testaa vaikka heti!

7:53
Onko painoindeksi hyvä mittari? Lihavuustutkija vastaa

Narukikka on nopea tapa selvittää, onko kroppaan kertynyt liikakiloja. Se on lihavuusasiantuntijan mukaan myös painoindeksiä parempi indikaattori lihavuudesta. 

Pitäisikö sinun pudottaa painoa? Jos haluat nopean vastauksen, kaiva piirongin laatikosta esille pätkä narua. Lihavuusasiantuntija, lääkäri Margaret Ashwellin mukaan narulla mittaaminen on parempi tapa mitata ylipainoa kuin perinteinen painoindeksi. Sen lisäksi narukikka kertoo paremmin mahdollisista lihavuuteen liittyvistä terveysriskeistä, kuten sydänsairauksista.

Näin narukikka toimii

Leikkaa narukerästä pätkä narua. Narun tulisi olla yhtä pitkä kuin sinä, eli leikkaa pituuttasi vastaava pätkä narua. Taita naru sen jälkeen puoliksi ja laita vyötärösi ympärille. Jos naru riittää vyötärösi ympärille, olet normaalipainoinen. Jos naru ei riitä, olet luultavasti ylipainoinen tai liikalihava.

Narukikka osoittaa, että vyötäröllesi on kertynyt haitallista viskeraalista rasvaa. Olet siis vyötärölihava.

Viskeraalisen rasvan vaarallisuus johtuu siitä, että sisäelinten ja suolten ympärillä oleva rasva on suorassa yhteydessä maksaan ja verenkiertoon. 

– Rasva kietoutuu sydämen, maksan ja haiman ympärille kasvattaen riskitekijöitä sydänsairauksiin, korkeaan verenpaineeseen ja diabetekseen, lääkäri Margaret Ashwell summaa.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja