Mainos

Syöpäsairas syyrialaistyttö lennätettiin Italiaan – ilman apua olisi menettänyt toisen silmänsä

1:33

7-vuotiaalla syyrialaisella tytöllä Falak Al Houranilla on käynyt uskomaton onni. Vaarallisen merimatkan sijaan hänet lennätettiin Italiaan sairaalahoitoon.

Falak Al Hourani sairastaa syöpää. Hän tarvitsee pikaista hoitoa, että ei menettäisi toista silmäänsä.

Hän on ensimmäinen tuhannesta pakolaisesta, joka on tuotu Italiaan uudessa humanitaarisessa pilottiprojektissa. Projektin tavoitteena on saada turvapaikanhakijat luopumaan kuoleman vaarallisesta meren ylittämisestä.

Elintärkeää apua

Falak Al Hourani saapui tänään vanhempansa ja kuusi-vuotiaan pikkuveljensä kanssa Rooman Leonardo Da Vinchi -lentokentälle. Niin sanotun "humanitaarisen käytävän" perusti Roomassa sijaitseva katolilainen Sant'Egidion yhteisö ja Italian protestanttisten kirkkojen liitto.

– Saimme selville, että Italiassa tyttäreni hoito on mahdollista. Toinen silmä saattaa alkaa turvota ja se pitäisi siinä tapauksessa poistaa, kertoo äiti Yasmina al Hourani

Järjestöt saivat ylipuhuttua Italian hallituksen myöntämään tuhat humanitaarista viisumia pakolaisille Libanonissa, Marokossa ja Etiopiassa. He myös antoivat 1,3 miljoonaa euroa viisumien käsittelyyn, pakolaisten kuljetukseen Italiaan ja heidän sijoittamiseen turvapaikkahakemuksien käsittelyn ajaksi.

Kaikki kustannukset maksetaan 

Äidin kiitoksille ei näytä tulevan loppua.

– Olen onnellinen, todella onnellinen. Ja kiitän erittäin paljon avusta, sanoo Yasmina al Hourani.

Kyseessä olevien uskonnollisten järjestöjen tavoitteena on olla esimerkki myös muille maille, Tavoitteena on myös estää hukkumiset Välimerellä sekä auttaa juuri heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä, enimmäkseen lapsia ja naisia ja niitä, jotka tarvitsevat sairaalahoitoa. Falak Al Hourani on yksi heistä.

Projektissa pakolaiset kuljetetaan lentokoneella, he matkustavat humanitaarisella viisumilla ja yksityiset lahjoittajat ja kansalaisjärjestöt hoitavat kaikki kustannukset.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.