Syöpäsairas Janita Lukkarinen pääsi yöksi kotilomalle – sisarusten tapaaminen ei onnistunut koronariskin vuoksi: "Tänään lähden jälleen Terhokotiin"

Syöpä varjostaa tosi-tv-tähti Janita Lukkarisen joulua:"Olen ollut jo 524 päivää kuolleena" 11:29
MTV Uutiset tapasi Janita Lukkarisen juurin ennen kuin hän joutui saattohoitoon. Katso video.

Janita Lukkarinen kertoo, että kotiloma piristi hänen mieltään valtavasti.

Tosi-tv-tähti Janita Lukkarinen on asunut saattohoidossa Terhokodissa tammikuun alusta lähtien. Lukkarinen on taistellut syöpää vastaan viime keväästä lähtien, kun se uusiutui.

Läheiset ovat olleet tukena hänen kanssaan Terhokodissa, mutta koronapandemian myötä näkeminen on haastavampaa kuin aiemmin.

– Koronakriisi näkyy täällä niin, että minun pitää pysyä huoneessa normaalia enemmän. Täällä ei saa käydä vieraita, mutta vanhempani periaatteessa saavat käydä, Lukkarinen kertoo.

Lukkarinen on ollut tällä viikolla kuumeinen, vatsa on ollut kovin kipeä, mutta jalat toimivat hyvin. Hän oli TT-kuvissa muutama viikko sitten, jonka yhteydessä vatsasta löytyi abskesseja eli märkäpesäkkeitä.

– Jos ne olisivat puhjenneet, kaikki nesteet olisivat valuneet vatsalaukkuun. Olisin voinut kuolla siihen. Isoin oli kahden nyrkin kokoinen. Luultavasti ne ovat aiheuttaneet kovia vatsakipuja minulle, eikä niinkään syöpä.

– Vatsani turvotus on nyt laskenut, kun abskessit saatiin poistettua, kun kaksi putkea asennettiin vatsan sisälle. Oloni on parempi, mutta ylävatsakivut ovat välillä sietämättömiä.

Lukkarisen vointi on mennyt ylös ja alas Terhokodissa asuessaan.

– Neljäs kuukausi lähtee kohta käyntiin, aika on mennyt todella nopeasti. Olen miettinyt kuolemaa ja se pelottaa, sillä ystäviäni on jo lähtenyt täältä Terhokodista.

Suomessakin eletään parhaillaan korona-aikaa, mutta Lukkarinen pääsi siitä huolimatta yhdeksi yöksi kotilomalle.

– Olin kummisedän luona viime yön, ja tässä parhaillaan makoilen sängyssä. Valitettavasti en päässyt tapaamaan sisaruksiani koronariskin vuoksi.

– Minun pitää koko ajan pestä käsiäni ja käyttää maskia, jos on ihmisiä ympärillä. Kotivierailu piristi päivääni valtavasti ja tänään lähden jälleen Terhokotiin.

Lue myös:

    Uusimmat