Syöpään sairastunut Esko Valtaoja nosti leikatun keskisormensa kohti kameraa: "Se on parantunut ja nousee vielä tarvittaessa kohti maailmankaikkeutta"

15:47
Esko Valtaoja vieraili Viiden jälkeen -ohjelmassa maanantaina.

Professori Esko Valtaoja puhui Viiden jälkeen -ohjelmassa muun muassa syöväksi paljastuneesta kynsitulehduksesta, ilmastonmuutoksesta sekä uteliaisuudesta.

Avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja, 68, kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa, että hänen kynsitulehduksensa paljastui okasolusyöväksi.

– Terveydentilani on tällä hetkellä ihan hyvä. Sormi on leikattu, parantunut ja se nousee vielä tarvittaessa kohti maailmankaikkeutta, Esko Valtaoja sanoo Nina Rahkolan haastattelussa ja nostaa ilkikurisesti hymyillen keskisormensa kohti kameraa.

– Se hoidettiin yhdellä leikkauksella. Vähän yllättäen se tuli, mutta tämä ei ole mikään pahanlaatuinen syöpä. Kuten kolumnissanikin kehuin, Suomen terveydenhuolto minut äkkiä hoiti. Olisikohan se kaksi kertaa 37 euroa 20 senttiä kun jouduin maksamaan tästä ilosta.

Valtaoja ei myönnä pelästyneensä diagnoosia.

– Olin paremminkin huvittunut, että näinkö tässä nyt sitten kävi. Vielä huvittuneempi olin, kun media alkoi soitella minulle, mietin, että eikö Suomessa tosiaan ole parempia uutisia edes keskellä heinäkuuta, professori naurahtaa.

Emeritusprofessori on kuvaillut olevansa sairaalloisen utelias. Juontaja Rahkola kysyi mieheltä, millaisiin tilanteisiin uteliaisuus on Valtaojan elämässä vienyt.

– No ainakin sellaiseen, että pitää olla älyttömän suuri asunto, koska siellä on 7 000 kirjaa, joista ei vaan voi luopua vaan ne on pidettävä siellä hyllyillä kaiken taiteen kanssa, Valtaoja sanoo.

– Nyt, kun ikää on jo tullut, alkaa vähitellen tulla sellainen luovutusmieliala, että en minä ehdikään ottaa selvää kaikista niistä asioista, mistä pikkupoikana tai 18-vuotiaana opintoni aloittaneena ajattelin saavani selvän.

Mikä on tällainen asia, josta Esko Valtaoja ei vielä tiedä riittävästi?

– No esimerkiksi kaikki ne hienot kielet, jotka minun piti opetella, islannista muinaiskreikkaan. Sinne ne kaikki jäivät.

Katso Esko Valtaojan haastattelu Viiden jälkeen -ohjelmassa kokonaisuudessaan artikkelin yläosassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja