"Syö miestä ihan urakalla" – Ristomatti Hakolalle kävi todella ohraisesti

Ristomatti Hakolan urakka päättyi karulla tavalla puolivälieriin maailmancupin vapaan hiihtotavan sprintissä Sveitsin Davosissa.

Aika-ajosta 24:ntenä miehenä jatkoon selviytynyt Hakola hiihti puolivälierissä kolmannessa erässä. Suomalaisen sauva katkesi kuitenkin lähikontaktissa kilpailijoiden kanssa heti 1,5 kilometrin lenkin alkupuolella. Kärki karkasi tavoittamattomiin, ja Hakola jäi eränsä viimeiseksi.

– Aika-ajo oli aika raskasta, ei ollut paras mies siinä. Ehkä tuntui, että se olisi avautunut siitä erään, mutta vaikea sanoa, kun tuli 150 metriä siinä hiihdettyä, Hakola harmitteli MTV Urheilulle.

– En osaa sanoa, mitä sauvalle kävi, että oli yhtäkkiä vain puolikas kädessä. Kyllähän kahden ja puolen minuutin sprintissä voi sanoa morjens, jos sauva menee poikki.

Hakola ei peitellyt pettymystään 27. sijansa jälkeen.

– Totta kai syö miestä ihan urakalla. En ole pariin vuoteen noin huonoa sijaa sprintissä hiihtänytkään. Kyllä se vähän pattiin ottaa, mutta tämä on urheilua ja aina välillä sattuu ja tapahtuu.

Sen suuremmin Hakola ei lähtenyt spekuloimaan sillä, mitä hän olisi voinut saavuttaa ilman välinerikkoa.

– Vaikea sanoa, olisiko jatkopaikka ollut otettavissa. Totta kai mahdollisuudet olisivat olleet. Mutta mennään seuraaviin koitoksiin, koitetaan olla parempia ja pysyä vaikeuksista pois.

Joni Mäki oli parhaana suomalaismiehenä sprintissä kymmenes. Sunnuntaina miehet hiihtävät 15 kilometrin väliaikalähtökisan vapaalla.

Lue myös:

    Uusimmat