Syö hiilihydraatit tähän aikaan vuorokaudesta – paino putoaa varmimmin

Hiilihydraatit ovat olennainen osa painonpudotusta, mutta koska on oikea aika niiden syömiseen? Uuden tutkimuksen mukaan parhaita painonpudotustuloksia saa yllättäen jättämällä "hiilarien" syönnin iltaan.

Men's Healthuutisoi Heprean yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jonka mukaan hiilihydraattien syöminen illalla voi saada aikaan parempia tuloksia kuin niiden syönti pitkin päivää. Kuitujen tankkaus illalla vähensi tutkijoiden mukaan aamupäivällä ja päivällä koetun nälän tunnetta.

Yliopiston tiedemiehet jakoivat tutkimukseen osallistuneet 78 israelilaispoliisia kahteen ryhmään, jotka noudattivat samat määrät hiilihydraatteja, proteiinia sekä rasvaa sisältävää ruokavaliota puolen vuoden ajan. Poliisit saivat päivittäin 1300–1500 kalorin edestä ruokaa, ja toinen ryhmistä nautti hiilihydraatit vasta illalla, kun toinen ryhmä söi niitä läpi päivän. Tutkimusryhmäläisten veressä olevan hormonin määrää mitattiin testin alussa ja lopussa, ja poliisit saivat itse raportoida tuntemansa nälän tasosta.

Yllättävät tulokset puhuivat illalla syötyjen hiilihydraattien puolesta, sillä ryhmässä olleet onnistuivat tiputtamaan jopa 27 prosenttia enemmän rasvaa vartalostaan kuin tavallisella dieetillä olleet. Ryhmäläiset myös tunsivat olonsa 13,7 prosenttia täydemmäksi kuin testin alussa, ja heidän veressään olevien, muun muassa syöpää aiheuttavien hormoneiden määrä laski 27,8 prosentilla. Hiilihydraatteja läpi päivän syöneet taas tunsivat olonsa nälkäisemmäksi testin lopussa, ja heidän verensä hormonitaso laski vain 5,8 prosentilla.

Ravitsemuslääkäri Alan Aragon kuitenkin muistuttaa, ettei tutkimuksessa mitattu esimerkiksi konstaapelien päivittäisen liikunnan määrää – sekin kun luonnollisesti vaikuttaa onnistuneeseen painonpudotukseen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja