Synkkien uutisten lauantai: Teinin kuolemaan johtanut onnettomuus ja useita hukkumisia – MTV Uutiset koosti viikonlopun järkyttävät tapahtumat

Kuluneena viikonloppuna sattui useita hukkumistapauksia ja liikenneonnettomuuksia. Muun muassa Hämeen poliisilaitos on tiedottanut kiireisestä viikonlopusta ja pelastuslaitosta ovat työllistäneet hukkumistapaukset ja kadonneen sukeltajan etsintä. MTV Uutiset koosti viikonlopun synkät tapahtumat.

Helsingissä kaksi ihmistä joutui lauantaina veden varaan. Toinen heistä saatiin elvytettyä ja toinen menehtyi.

Lopen Iso-Melkutinjärvellä puolestaan oli käynnissä suuretsinnät kadonneen sukeltajan vuoksi. Sukeltaja löytyi myöhemmin kuolleena.

Hukkumistapauksia oli myös Janakkalassa ja Kemiönsaaressa. Janakkalan tapauksessa 80-vuotias nainen hukkui uintireissullaan. Kemiösaarella vainaja löytyi mökkilaiturin vierestä.

Teinipojan kuolema suretti Konnevedellä

Lauantaiaamu valkeni synkissä merkeissä Konnevedellä, kun 17-vuotias poika oli perjantai-iltana menehtynyt liikenneturmassa.

Autossa oli onnettomuushetkellä kuljettaja ja kaksi matkustajaa. Turmassa auto törmäsi kylki edellä puuhun ja etupenkillä ollut matkustaja, 17-vuotias nuori mies, menehtyi tapahtumapaikalla. 

"Toisinaan näitä tulee, että joku teema toistuu"

Mediassa voitaisiin puhua ”kuoleman viikonlopusta”, mutta 30 vuotta urallaan porskuttanutta palomestari Tommi Sivulaa tilanne ei liiemmin hetkauta.

– Emme ole erityisemmin panneet merkille tätä. Toisinaanhan näitä tulee, että joku teema toistuu nopeasti ympäri Suomea tai jossakin pienemmällä alueella, kertoo Helsingin pelastuslaitoksella päivystävä Sivula.

– Olen huomannut erilaisista onnettomuustyypeistä, että joskus niitä putkahtelee tiiviiseen tahtiin. Yhteen aikaan bussipaloja oli paljon ja silloin niistä myös uutisoitiin paljon, hän muistelee.

Helsingin pelastuslaitoksella ollaan huojentuneita yhdestä asiasta.

– Varauduimme koulujen alkamisviikon lauantaihin eilen – meillä on silloin aina vähän isommat resurssit, mutta se meni melko kivuttomasti nyt. Oli aivan normilauantai, Sivula hymähtää.

– Nuorilla on ollut tapana juhlia sen viikon lauantaina, kun koulut alkavat ja kylillä törmätään, mutta nyt ei ollut sellaista poikkeamaa normilauantaihin. Yleensä on ollut paljon vilkkaampaa, hän jatkaa.



Lue myös:

    Uusimmat