Sukeltajaa etsitään järvestä Lopella – paikalla useita pelastuslaitoksen yksikköjä: "Mitä pidempään on hukassa, sitä huonommalta vaikuttaa"

Hämeen poliisilaitos kertoo onnettomuudesta Twitterissä.

Lopella on tapahtunut sukellusonnettomuus. Pelastuslaitos on paikalla. Poliisi tiedottaa asiasta pian lisää, poliisilaitoksen Twitterissä kerrotaan.

Pelastuslaitos kertoo STT:lle, että sukeltajaa etsitään parhaillaan Iso-Melkutin-järvestä Lopella Kanta-Hämeessä. Pelastuslaitos sai hälytyksen järvelle hieman ennen puoli yhtä iltapäivällä.

Kadoksissa oleva sukeltaja on osa isompaa sukeltajaseuruetta. Seurueen jäsenet olivat ensin etsineet kadonnutta omin voimin.

–  Yhdellä näistä sukeltajista on tullut jotain ongelmaa siinä. Tarkempaa tietoa ei vielä ole – hieman hämärän peitossa on tämä asia vielä. Tiedot ovat hajanaisia. Paikan päällä on sukellusauto, kaksi sammutusautoa ja pari venettä, kertoo päivystävä palomestari Antti Kinnunen Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta.

Iltalehden tietojen mukaan tämän hetken epäilyksenä on, että kateissa oleva sukeltaja on takertunut järven pohjassa kiinni oleviin suuntanaruihin, joiden avulla sukeltajat suunnistavat järven pohjalla.

–  Mitä pidempään on hukassa, sitä huonommalta rupeaa vaikuttamaan. Riippuu toki, paljonko siellä on ollut ilmaa jäljellä ja muista tällaisista asioista, Kinnunen jatkaa.

Iso-Melkutin on sukeltajien suosima kirkasvetinen järvi. 

Uutinen päivittyy.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja