Mainos

Sukeltajaa etsitään järvestä Lopella – paikalla useita pelastuslaitoksen yksikköjä: "Mitä pidempään on hukassa, sitä huonommalta vaikuttaa"

Hämeen poliisilaitos kertoo onnettomuudesta Twitterissä.

Lopella on tapahtunut sukellusonnettomuus. Pelastuslaitos on paikalla. Poliisi tiedottaa asiasta pian lisää, poliisilaitoksen Twitterissä kerrotaan.

Pelastuslaitos kertoo STT:lle, että sukeltajaa etsitään parhaillaan Iso-Melkutin-järvestä Lopella Kanta-Hämeessä. Pelastuslaitos sai hälytyksen järvelle hieman ennen puoli yhtä iltapäivällä.

Kadoksissa oleva sukeltaja on osa isompaa sukeltajaseuruetta. Seurueen jäsenet olivat ensin etsineet kadonnutta omin voimin.

–  Yhdellä näistä sukeltajista on tullut jotain ongelmaa siinä. Tarkempaa tietoa ei vielä ole – hieman hämärän peitossa on tämä asia vielä. Tiedot ovat hajanaisia. Paikan päällä on sukellusauto, kaksi sammutusautoa ja pari venettä, kertoo päivystävä palomestari Antti Kinnunen Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta.

Iltalehden tietojen mukaan tämän hetken epäilyksenä on, että kateissa oleva sukeltaja on takertunut järven pohjassa kiinni oleviin suuntanaruihin, joiden avulla sukeltajat suunnistavat järven pohjalla.

–  Mitä pidempään on hukassa, sitä huonommalta rupeaa vaikuttamaan. Riippuu toki, paljonko siellä on ollut ilmaa jäljellä ja muista tällaisista asioista, Kinnunen jatkaa.

Iso-Melkutin on sukeltajien suosima kirkasvetinen järvi. 

Uutinen päivittyy.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja