Teinipoika kuoli ulosajossa Konnevedellä – kunnanjohtaja kuuli onnettomuudesta mediasta: ”Liian usein nuori menehtyy tällaisen tapahtuman kautta"

Tieto 17-vuotiaan pojan kuolemaan johtaneesta kolarista tavoitti Konneveden kunnanjohtajan median kautta. Hän kertoo MTV Uutisille, että valistusta liikennekäyttäytymisestä on tehty hyvässä yhteistyössä poliisin kanssa.

MTV Uutiset tavoitti Konneveden kunnanjohtaja Juha Jokitalon aamulenkiltä.

– Luin lehdestä tästä onnettomuudesta hetki sitten. Nuoren ihmisen menehtyminen liikenteessä on aina murheellista ja erittäin ikävää. Nuorihan on elämänsä alkuvaiheessa ja hänellä on paljon intoa kaikkiin asioihin ja liian usein käy niin, että tällaisen tapahtuman kautta menehtyy joku nuori, Jokitalo harmittelee.

Valistustyöhön on panostettu

Mediaan on tihkunut tietoja siitä, että turmapaikka olisi ollut nuorten ”hurjastelupaikka”.

– Minulla ei ole tällaista erityistä paikkaa tiedossa. Aika ajoin kyllä keskustelemme näistä nuorten yöralleista, kuten muissakin kunnissa keskustellaan, Jokitalo sanoo.

– Tästä on poliisinkin kanssa keskusteltu, että aika ajoin täytyy nuoria muistuttaa liikennekäyttäytymisestä, mutta se ongelma on ollut enemmän mopoiluun liittyvää. Meillä on poliisin kanssa hyvä yhteistyö valistamisessa. Poliisi oli juuri tässä koulujen alkamispäivänä hyvinkin näkyvästi valvomassa Konnevedellä, hän jatkaa.

Jokitalo on toiminut viitisen vuotta Konneveden kunnanjohtajana. Hänen uransa aikana vastaavaa onnettomuutta ei ole sattunut.

– Nuoristoturmia ei ole minun aikanani sattunut. Kun onnettomuuden yksityiskohdat selviävät, voimme pohtia, olisiko kunnalla tässä jotakin tehtävissä. Luonnollisesti nämä koskettavat syvästi ihmisiä.

Lue myös:

    Uusimmat