Viisi parasta matkakohdetta syksyyn – nappaa vinkit!

Syksy on monestakin syystä hyvä aika lomailulle. Sesongin ulkopuolella matkustaessa on vähemmän tungosta, hinnat ovat edullisemmat ja monissa matkakohteissa säät ovat suopeat. Matkahakukone Momondo listasi tämän vuoden parhaat kohteet syys-, loka- ja marraskuussa matkustamiseen.

Lämpöä Tel Avivissa

Jos syksyn lähestyessä rusketuksen haaleneminen surettaa, Tel Avivissa Israelissa riittää vielä aurinkoa eikä kesän loppu edes häämötä.

Riviera-tyylinen eloisa rantapromenadi on täynnään huolettomia hölkkääjiä, pieniä putiikkeja ja tuoretta välimerellistä ruokaa tarjoavia ravintoloita. Pehmeä tuulenvire puhaltaa kaupungin 16 rannan yli tehden lämpötilasta juuri sopivan.

Rannoista Gordon-Frishman on keskeisin, ja se on myös autuaasti tyhjillään syyskuukausina. Gay-ystävällisin ranta on Hilton, joka on myös surffaajien suosikkiranta. Bananalla voit katsella upeita auringonlaskuja drinkki kädessä samannimisessä rantakahvilassa tai seurata perjantaisin rummunsoittajien ja esiintyvien taiteilijoiden esitystä Dolphinarium-baarin rannalla.

Historiallinen Sevilla

Sevillan kesä voi olla Suomen kesään tottuneille kerrassaan piinaava, mutta syyskaudella lämpötilat ovat laskeneet huomattavasti miellyttävämmälle tasolle. Kadut tuoksuvat appelsiininkukilta, varjoisat aukiot kuhisevat kylmää olutta siemailevista ja tapaksia napostelevista paikallisista, ja yöt ovat pitkiä ja lempeitä.

Kaupungin näppärän kokoinen historiallinen keskusta ja tasainen maasto soveltuvat teatraalisesta kulttuurista ja arabiperinteestä nauttimiseen rauhassa kävellen. Jos kaikkien nähtävyyksien kiertämisen jälkeen on tarvetta viilentyä, suuntaa lähimmälle kattoaltaalle tai kokeile Isla Mágican vesipuiston liukuja.

Budjettimatka Lissaboniin

Yksi sesongin ulkopuolella matkustamisen hyviä puolia on edulliset hinnat. Jos etsit lompakolle ystävällistä vaihtoehtoa, joen rannalla sijaitseva Portugalin pääkaupunki Lissabon on halvimmillaan kesäturistien kotiinpaluun jälkeen.

Lisäksi syyskaudella Portugalissa aurinko on yhä korkealla, sää on lämmin ja hotellit ja ravintolat tarjoavat alennushintoja. Keskustan tuntumassa voit tutustua kaupungin tuhatvuotiseen historiaan ja arkkitehtuuriin – ilman turistimassoja – tai hypätä junaan, joka vie alle puolessa tunnissa rannalle ottamaan aurinkoa.

Sadonkorjuujuhlaa Toscanassa

Harvassa maassa otetaan syksyn sadonkorjuu yhtä vakavasti kuin Italiassa. Päivämäärät vaihtelevat säiden mukaan, mutta sadonkorjuujuhlia (”Sagre”) järjestetään vuosittain ympäri maata kunnioittamaan kaikkea viinirypäleistä kastanjoihin, sieniin, kurpitsoihin ja jopa polentaan.

Syyskuun puolivälistä varhaiseen lokakuuhun on hyvä aika käydä Italian ruokaperinteen kehdossa Toscanassa. Tuolloin sää on päivisin polttavan kuumaa kesää leudompi ja iltaisin miellyttävän viileä. Myös ympäristö on syksyllä täynnä maalaiselämän värejä, ääniä ja tuoksuja.

Toscanan syksyssä voit osallistua muun muassa ikiaikaiseen viinirypäleen korjuun perinteeseen (”Vendemmia”) sekä oppia paikallisista viineistä ja niiden valmistuksesta. Lisäksi voit käydä keräämässä tryffeleitä Toscanan metsissä ja maistella paikallisia oliiviöljyjä.

Ensilunta Islannissa

Talvea edeltävinä kuukausina Islannissa on tarjolla tilaa, raikasta ilmaa ja vapautta luonnon vaipuessa hitaasti talviuneen ja lumisateiden saapuessa pikakelauksella.

Islannin syksyssä voit poimia villimustikoita, bongata hiekkarannoilla laiskottelevia hylkeitä, lämmitellä luonnon kuumavesialtaissa tai auttaa vuotuisessa ”réttirissä” maanviljelijöiden vaeltaessa perheineen kaukaisiin laaksoihin kokoamaan lampaansa ja hevosensa ennen talven tuloa.

Myös auton vuokraaminen on sesongin ulkopuolella edullisempaa, joten voit lähteä tutkimaan maaseudun vesiputouksia, tulivuoria ja jäätiköitä – ja bongata kauden ensimmäiset revontulet. Pääkaupungissa Reykjavikissa intiimi ja leikkisä Iceland Airwaves -festivaali tuo lavalle uutta musiikkia paikallisilta ja kansainvälisiltä yhtyeiltä.

Lähde: Momondo

Lue myös:

    Uusimmat