Sydänkohtaus – kolminkertainen olympiavoittaja sairaalahoidossa

Kolminkertainen olympiavoittaja, entinen maasto- ja ampumahiihtäjä Anfisa Reztsova on kokenut sydänkohtauksen. Venäläislegenda kertoo tilanteestaan uutistoimisto RIA Novostille.

Reztsova sanoi pyörtyneensä yhtäkkiä kotona ja kokeneensa sydänkohtauksen.

– En ole vielä vanha, koko elämäni on edessä, 58-vuotias legenda kommentoi.

Reztsova viestitti olleensa sairaalassa tiputuksessa. Hän kehui saaneensa hyvää hoitoa ja raportoi, että häntä on kuljetettu päiväkausia sairaalan tiloissa "edestakaisin".

Reztsova on pystynyt voittamaan ainoana urheilijana historiassa olympiakultaa niin maastohiihdossa kuin ampumahiihdossa. Sekä Neuvostoliittoa että Venäjää urallaan edustanut Reztsova juhli maastohiihdossa viestin olympiakultaa 1988 ja ampumahiihdossa olympiakultaa 7,5 kilometrin kilpailussa 1992 sekä viestissä 1994.

Maailmanmestaruuksia Reztsova voitti kolme, kaikki maastohiihtoviesteissä.

Tytär halunnut Suomen maajoukkueeseen

Reztsovan tytär Daria Virolainen on yltänyt parhaimmillaan kahdessa ampumahiihdon maailmancup-kilpailussa toiseksi. Venäjää urallaan edustanut Virolainen sai Suomen kansalaisuuden vuonna 2021.

Virolainen ylsi viime syyskuussa rulla-ampumahiihdon SM-kisoissa Kontiolahdella kärkisijoille. Hän kertoi sittemmin MTV Urheilulle halustaan päästä Suomen maajoukkueeseen, mutta Virolaista ei kuluneella kaudella Suomen joukkueessa nähty.

Lue myös:

    Uusimmat