Mainos

Sydämentahdistimista paljastunut tietoturvariski – hakkerointi vaarantaisi potilaiden hengen

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto on paljastanut satojen tuhansien sydämentahdistimien olevan itse asiassa terveysriski, mikäli hakkerit onnistuisivat murtautumaan laitteisiin.

Yhteensä 745 000 sydämentahdistimen on vahvistettu sisältävän vakavia kyberturvallisuusongelmia, jotka tekevät ne alttiiksi hakkereiden hyökkäyksille. Paha-aikeiset iskut sydämentahdistimia vastaan ovat valtava ongelma laitteiden määrän sekä niiden sijainnin vuoksi. Hakkerit voisivat tuhota ihmiselämiä peukaloimalla sydämentahdistimen toimintaa.

Abbotin edustaja sanoi BBC:n haastattelussa, ettei yhtiö ollut tahdistimia valmistaessaan tietoinen hakkerointiriskistä. Lisäksi hän huomautti Yhdysvaltojen turvallisuudesta vastaavan ministeriön kertoneen, että hakkerin tulisi olla erityisen lahjakas päästäkseen käsiksi sydämentahdistimiin.

Laatuvikoja löytynyt ennenkin

Abbot myi sydämentahdistimia St. Jude Medical -brändin alla. Tahdistimien riskit paljastaneen MedSec-kyberturvallisuusyhtiön mukaan tämä ei ole ensimmäinen kerta kun St. Jude Medicalin tuotteissa on merkittäviä heikkouksia.

Sydämentahdistimia ei kuitenkaan ole syytä poistaa niiden käyttäjien rinnasta. Ongelma on korjattavissa ohjelmistopäivityksellä, joka tehdään lääkärikäynnin yhteydessä.

Lähteet: TiviBBC, The Guardian

Juttua tarkennettu ja otsikkoa muokattu 5.9. klo 8.50. Viimeiseen kappaleeseen lisätty tieto ohjelmistopäivityksestä.

***

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.