Mainos

Sveitsin tunnelionnettomuuden jäljiltä väkeä kateissa

Sveitsin tunneliturman jäljiltä oli torstaina ilmoitettu kadonneiksi 128 ihmistä, kertoi Tessinin kantonin poliisipäällikkö Romano Piazzini.

Sveitsissä pelastustyöntekijät pyrkivät jälleen tänään onnettomuuspaikalle Gotthard-tunneliin.

Pelastustyöntekijät eivät edelleenkään ole päässeet kunnolla tutkimaan onnettomuuspaikkaa tunnelissa kytevän tulipalon ja savun vuoksi. Yli 120 ihmistä on kateissa toissapäiväisen tunnelipalon jäljiltä. Kaikki eivät kuitenkaan välttämättä olleet tunnelissa onnettomuuden sattuessa. Kuolleita on löydetty 11. Onnettomuuden syy on ilmeisesti inhmillinen erehdys.

Turmatunnelista on saatu tuotua ulos 11 uhrin ruumiin. Pelastustyöntekijät ovat löytäneet tunnelelista 100 ajoneuvoa, joukossa on 15 kuorma-autoa.

Tuhoisa onnettomuus tapahtui toissa päivänä, kun kaksi rekkaa kolaroi Gotthardin tunnelissa noin kilometrin päässä eteläisestä suuaukosta. Seurauksena oli tulipalo, jonka rajuutta lisäsivät toisen rekan lastina olleet renkaat.

Kiertotielläkin onnettomuus

Vaihtoehtoisella reitillä aamupäivällä sattunut toinen kolari pahensi liikennekaaosta entisestään. Gotthardin 17 kilometriä pitkä tunneli on maailman toiseksi pisin maantietunneli. Se yhdistää toisiinsa Göschenin ja Airolon kaupungit ja on tärkeä osa Saksan ja Pohjois-Italian yhdistävää kuljetusreittiä.

Tilanne paheni entisestään, kun myös raskaan liikenteen ainoa mahdollinen kiertotie San Bernadinon solan kautta jouduttiin sulkemaan muutamiksi tunneiksi kolarin takia. Kuorma-auton ja kolmen henkilöauton kolarissa hieman ennen solan alittavaa tunnelia kuoli yksi ihminen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.