Mainos

Sveitsiläisessä USB-tikussa itsetuhojärjestelmä Mission Impossiblen malliin

Tunnettujen Sveitsin armeijan monitoimiveisten valmistaja Victorinox on julkistanut uuden superturvallisen muistitikun, joka kuulostaa laitteelta suoraan Mission Impossible -elokuvista.

Victorinox Secure USB-tikkua on saatavilla 8GB, 16GB, and 32GB kokoisina, kertoo PCWorld verkkosivuillaan.

Muistitikussa on useita turvaominaisuuksia, kuten sormenjälkitunnistin, lämpötilasensori ja jopa itsetuhojärjestelmä. Victorinox kertoo tarjonneensa tuotteen julkistustilaisuudessa hakkereille lähes 150 000 dollaria, jos he kykenevät ohittamaan Securen turvajärjestelmät. Yhtiön mukaan kukaan ei saanut rahoja, mutta yhtiö ei myöskään kertonut, keitä kyseiset hakkerit olivat.

Kyseessä ei ole ensimmäinen turva-USB. Sekä SanDisk Cruzer että Kingston Technologyn DataTraveler Vault Privacy USB-tikut ovat olleet markkinoilla jo jonkin aikaa. Kummassakaan ei ole kuitenkaan Victorinox Securen tarjoamia extraominaisuuksia.

Itsetuhojärjestelmästä vihjaillaan vain vähän

Victorinoxin mukaan Secure on turvallisin laite laatuaan yleisölle.

Yhtiö ei kerro tarkkaan miten laitteen mielenkiintoisin ominaisuus, eli itsetuhojärjestelmä toimii. Yhtiö kertoo vain, että jos joku yrittää voimaa käyttäen avata muistitikkua, siinä käynnistyy itsetuhomekanismi, joka polttaa peruuttamattomasti tikun CPU:n ja muistisirun.

Muistitikussa on sveitsiläisen veitsen mallin mukaisesti myös muita ominaisuuksia, kuten ledvalo, kynä, veitsi, sakset, kynsiviila ja ruuvimeisseli.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.