Sveitsi seurasi naapurimaiden esimerkkiä: jääkiekkoliigan pudotuspelit peruttiin – MM-kisojen asema käy tukalaksi

Korona pähkinänkuoressa – Tämä kaikki sinun täytyy tietää viruksesta 1:55
Koronavirus pähkinänkuoressa – tämä kaikki sinun täytyy tietää viruksesta.

Jääkiekon Sveitsin pääsarja seuraa muiden eurooppalaissarjojen esimerkkiä ja peruu kevään pudotuspelit laajalle levinneen koronaviruksen vuoksi. Pelit on Sveitsissä pelattu myös naisten ja nuorten sarjoissa sekä muilla, alemmilla sarjatasoilla.

Päätökset mestaruuksista, nousijoista ja putoajista tehdään erillisessä kokouksessa, joka järjestetään perjantaina.

– Meillä on velvollisuus suojella pelaajiamme, seurojen jäseniä ja heidän terveyttään. Se on nyt tärkeintä, NLA-liigan pomo Denis Vaucher sanoi Swiss Hockey Newsin mukaan.

Vastaavan päätöksen tekivät jo aiemmin Saksan DEL-liiga ja itävaltalaisvetoinen EBEL-liiga, joissa ei tänä vuonna pelata lainkaan pudotuspelejä, ja mestaruus jää näin kokonaan ratkaisematta. Kiekkokausi jää kesken myös Slovakiassa, Norjassa, Puolassa ja Sloveniassa.

NLA-liigan päätös on odotettu, sillä pudotuspelien alkua siirrettiin jo aiemmin. Sveitsi on julistanut koronaviruksen vuoksi hätätilan Italian rajalla olevaan Ticinon kantoniin, mutta maan terveysviraston johtaja Daniel Koch uskoo, että hätätila julistetaan pian koko maahan.

Sveitsissä on todettu torstaihin mennessä 652 koronavirustartuntaa. Niistä neljä on johtanut kuolemaan ja neljä sairastunutta on parantunut.

Sveitsin on määrä isännöidä 8.-24. toukokuuta jääkiekon miesten MM-kisoja. Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola on sanonut, että mikäli kisoja ei pystytä pelaamaan Sveitsissä, niitä ei pelata missään muuallakaan.

Naisten MM-kisat peruttiin jo aiemmin.


Lue myös:

    Uusimmat