Suvi Pitkänen jäi päiviksi jumiin pienelle saarelle Dubain rankkasateiden vuoksi – perhe odotti mantereella: "Vesi tulvi huoneeseen"

Suvi Pitkänen jäi päiviksi jumiin pienelle saarelle Dubain rankkasateiden vuoksi 0:18
Katso Suvi Pitkäsen kuvaamalta videolta, miten rankkasateet iskivät luksussaarelle, johon hän jäi jumiin neljäksi päiväksi – mukanaan pelkkä huulikiilto.

Suvi Pitkäsen lounasretki Dubain edustalla sijaitsevalle pienelle saarelle venyi neljän päivän painajaiseksi. Pelkän huulikiillon ja puhelimen kanssa matkaan lähtenyt Suvi sai majapaikan hotellista, mutta heräsi yöllä siihen, kun vesi tulvi huoneesta sisään.

Dubaissa tyttärensä ja miehensä kanssa nykyään asuva yrittäjä ja dj Suvi Pitkänen jäi päiväkausiksi jumiin paikalliselle saarelle, kun historialliset rankkasateet iskivät maanantaina kaupunkiin.

Lounastreffeille paikalliselle The World -saariryppääseen kuuluvalle South America -saarelle lähtenyt Suvi ei osannut millään tavalla varautua tulevaan, sillä säätila muuttui nopeasti. Hän oli päiväretkellä australialaisten ystäviensä kanssa.

Laivamatka saarelle kesti puoli tuntia. Matkan aikana sää alkoi muuttua äkisti ja merenkäynti oli yhtäkkiä voimakasta, Suvi kertoo MTV Uutisille.

Kun pääsimme saarelle, maan hallitus oli ehtinyt sillä välin ilmoittaa, että meriliikenne katkaistaan heti. Jäimme saarelle jumiin.

Suvi oli kuvitellut käyvänsä saarella ainoastaan lounaalla, ja varustus oli sen mukainen. MTV Uutisten tavoittaessa Suvin torstaina, hän kertoi olevansa edelleen jumissa saarella.

Mukanani on ainoastaan huulikiilto, puhelin ja lompakko, Suvi toteaa.

Samoissa vaatteissa neljättä päivää oleva Suvi kertoo, että ensimmäiset päivät saarella olivat ahdistavia, vaikka saari itsessään onkin upea. 

Nyt ehkä pikkuhiljaa voin alkaa nauraa kaikelle tapahtuneelle, mutta voin kertoa, että ensimmäisten päivien aikana ei naurattanut, Suvi sanoo.

Täällä saarella on tasan yksi pieni kauppa, josta löysin yhdet törkeän rumat uikkarit. Olen kulkenut niissä neljä päivää.

Saarelle jumiin jääneille tarjottiin hätämajoitusta paikallisesta hotellista, joka sattui olemaan viiden tähden luksushotelli.

Jos jotain hyvää tässä reissussa on ollut, niin sain nukkua ilmaiseksi hotellissa, jossa yksi yö maksaisi normaalisti yli tuhat euroa, Suvi sanoo.

Hotellikaan ei tosin säästynyt myrskyvahingoilta. Suvi sai ensimmäisen yön jälkeen hieman paremman huoneen rannasta, mutta hotellihuoneen vaihto oli virhe.

Heräsin keskellä yötä siihen, kun merivesi tulvi hotellihuoneeseen lasisten liukuovien läpi.

Perhe odotti mantereen puolella

Rankkasateet kestivät lähes kaksi vuorokautta, mutta keskiviikkona pahin oli jo ohi. Laivaliikenne oli kuitenkin edelleen poikki, ja Suvi kertoo pääsevänsä kotiin vihdoin tänään torstaina.

Täällä oli pari päivää aivan järkyttävä sää, ja olemme eläneet jatkuvassa epätietoisuudessa, kun emme saaneet mitään varmuutta siitä, milloin pääsemme täältä pois.

Hänen miehensä Marko ja esikouluikäinen tyttärensä Sofiel jäivät rankkasateiden iskiessä mantereen puolelle, ja yhteydet sinne olivat saarelta varsin heikot. Marko oli sateiden alkaessa töissä ja Sofiel lastenhoitajan seurassa.

Onneksi heille ja meidän merenrannassa sijaitsevalle kerrostalokodillemme ei käynyt kuinkaan.

Dubain tämänviikkoiset rankkasateet olivat 75 vuoden mittaushistoriassa ennätykselliset, ja vuorokauden sademäärä 142 millimetriä vastaa normaalisti Dubaissa 1,5 vuoden sademäärää.

Suvi kertoo nauttineensa elämästä Dubaissa muutoin erinomaisesti. Reilun vuoden Dubaissa asunut perhe on palaamassa kesäksi Suomeen, mutta aikoo muuttaa takaisin Dubaihin syksyllä. 

Dj-keikkoja tekevällä Suvilla ja Markolla on Dubaissa omat työt ja varsin kansainvälinen ystäväpiiri. Suvin vanhempi tytär Safina käy vielä koulua Suomessa ja asuu väliaikaisesti isoäitinsä luona, mutta hänkin on muuttamassa Dubaihin.

Dubaissa koemme olevamme enemmän kotona kuin Suomessa, ja molemma tyttäreni aloittavat täällä syksyllä koulun, Suvi paljastaa.

– Olemme viihtyneet täällä todella hyvin.

Katso yllä olevalta videolta, miltä luksussaarella näytti rankkasateiden aikana.

Lue myös:

    Uusimmat