Mainos

Suutelisitko julkisella paikalla? Tutkimus selvitti, miksi ihmiset haluavat hempeillä kaikkien nähden

Tutkimus selvitti, mitkä asiat ajavat hempeilemään julkisilla paikoilla.

Julkisilla paikoilla suutelu herättää voimakkaita mielipiteiteitä puolesta ja vastaan. Siinä missä toisten mielestä se on suloinen tapa osoittaa tunteitaan, toiset eivät suostuisi missään nimessä pussailemaan muiden nähden – eivätkä taatusti ymmärrä, miten jotkut siihen pystyvät.

Tutkijat ovat nyt selvittäneet taustoja julkisuuteloinnin takaa. Journal of Sex Research -julkaisussa esitelty tutkimus selvitti, miksi jotkut ihmiset nauttivat julkisesta läheisyydestä. 

Tutkimusta varten tutkijat rekrytoivat 155 naista ja 194 miestä täyttämään kyselyä julkisista hellyydenosoituksista. Selvisi, että vaikka suurin osa vastaajista ei nauttinut julkisilla paikoilla suutelusta, 32 prosenttia naisista ja 37 miehistä kertoi niin tehneensä.

Tutkijat selvittivät myös syitä julkisuuteloinneille. Naisista 55 prosenttia halusi tulla nähdyksi miesten kanssa tehdäkseen muut kateellisiksi, 34 prosenttia halusi tuoda suhteensa julki ja 30 prosenttia suuteloi julkisella paikalla kohentaakseen imagoaan. 

Miehille kyse oli vielä enemmän imagollisista syistä: 59 prosenttia sanoi sen olleen pääasiallinen syy suukkoihin julkisella paikalla. 38 prosenttia teki sen vain näyttääkseen, että pystyi siihen, ja vain 20 prosenttia halusi esitellä parisuhdettaan.

Kaiken huipuksi tutkijat selvittivät vielä senkin, mitä julkisuuteloijat ajattelivat pussailun tekevän maineelleen. Miehistä 57 prosenttia koki maineensa parantuvatn, mutta surullista kyllä, naisista 39 prosenttia puolestaan koki juuri päinvastoin. Sukupuolten välillä on siis eroa tässäkin asiassa.

***

1:37

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.