Suurseura rikkoi maansa koronarajoituksia – pääministeri: ”Viranomaisten tulisi rangaista”

Bulgarian menestynein jalkapalloseura TsSKA Sofia on jatkanut joukkueharjoituksiaan hallituksen asettamasta kokoontumiskiellosta huolimatta. Asiasta kertovat paikalliset mediat.

Useilla bulgarialaisilla verkkosivuilla julkaistu video näyttää serbialaisen päävalmentajan Milos Kruscicin, tämän kahden apulaisen ja ainakin kuuden pelaajan harjoitelleen joukkueen harjoituskeskuksessa Pancharevossa tiistaina.

Bulgaria on julistanut maahan hätätilan toukokuun 13. päivään asti. Valtio on kieltänyt yli kahden ihmisen kokoontumiset, ja maan jalkapalloliitto kielsi maaliskuun 17. päivä joukkueilta yhteiset harjoitusaktiviteetit.

– Jos yksikin seura harjoittelee, alueellisten terveysviranomaisten tulisi rangaista sitä. Heitä tulisi kohdella kuten kaikkia muitakin, pääministeri Boyko Borissov (kuvassa) kertoi näkemyksenään TsSKA:n toiminnasta Reutersin mukaan.

31-kertainen Bulgarian mestarijoukkue, joka saavutti Euroopan cupin välieräpaikan kolmesti vuosien 1967 ja 1989 välillä, on pysynyt tapauksesta vaiti.

Maan viranomaiset ovat jo aiemmin aloittaneet tutkinnan pääsarjaseura Lokomotiv Plovdivin mahdolliseen kokoontumisrikkomukseen liittyen. Tutkinta lähti liikkeelle kommenteista, joissa seuran pelaaja kertoi joukkueharjoitusten jatkuneen kiellosta huolimatta.

Bulgarian jalkapallo on ollut keskeytettynä lähes kuukauden, ja maan jalkapalloliitto on vahvistanut toimenpiteen jatkuvan ainakin toukokuun 13. päivään asti.

Keskiviikkona maassa oli vahvistettu 581 koronavirustartuntaa ja 23 kuolemantapausta. Bulgaria on sulkenut useimpien muiden Euroopan maiden tavoin koulunsa, ravintolansa sekä muut julkiset tilat ja kieltänyt tarpeettomat matkat.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja