Mainos

Suurlähetystö: Pohjois-Honshulla olevista suomalaisista ei ole vielä tietoa

Suomen Japanin suurlähetystön lehdistöneuvos Mikko Koivumaa kertoo, että tilanne Japanissa on tällä hetkellä hyvin sekava. Voimakas maanjäristys iski Pohjois-Honshun-saaren lähistöllä merellä klo 14.46 Japanin aikaa, ja koko Tyynenmeren puoleiseen Japaniin on annettu tsunamivaroitus.

Koivumaa kertoo MTV3:n Huomenta Suomessa, että Pohjois-Honsulla olevien suomalaisten tilanteesta ei ole vielä mitään tietoa. Se tiedetään, että noin 500 suomalaista on ilmoittanut tietonsa suurlähetystölle.

Tietoliikenteestä internet toimii, mutta esimerkiksi matkapuhelinliikenne takkuilee pahasti. Siksi myös Japanissa asuvia suomalaisia pyydetään soittamaan ensisijaisesti numeroon 0800-0-4444.

- Olemme Japanin tiedotusvälineiden varassa, emmekä tiedä mahdollisten kuolonuhrien määrästä tai muistakaan aineellisista vaurioista, Koivumaa sanoo.

Tokiossa lentokenttä on suljettuna ja juna- ja metroliikenne on katkennut. Koivumaa oli järistyksen iskiessä työpaikallaan Tokiossa.

- Järistys oli poikkeuksellisen voimakas ja se kesti kauan. Lähetystörakennus heilui aika paljon ja tavaroita putosi lattialle, mutta mitään suurempaa ei tapahtunut.

Tokioon odotellaan parhaillaan noin metrin korkuista tsunamiaaltoa. Pohjoisempaan Sendain kaupunkiin on jo iskenyt noin 7,3 metrin tsunami, joka jatkuu edelleen.

(MTV3)

Katso Suomen Japanin suurlähetystön lehdistöneuvoksen Mikko Koivumaan haastattelu: (Huomenta Suomi 11.3.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.