Mainos

Suurlähettilään todistus oli vakava isku Trumpille, mutta kannattajia se ei välttämättä heti hetkauta – näin virkarikostutkinta etenee

6:55
LIVE Joko Trumpin palli heiluu? Tutkija arvioi, kuinka pulassa presidentti on

Ulkopoliittisen instituutin (UPI) vanhemman tutkijan mukaan yksittäiset lausunnot presidentti Donald Trumpin virkarikossyytteisiin liittyen voivat pitkittää tutkintaa demokraattien toiveista huolimatta. 

Donald Trumpin virkarikossyytevyyhti sai eilen merkittävän käänteen, kun Yhdysvaltain EU-suurlähettiläs Gordon Sondland kertoi uskovansa, että presidentti Trump lykkäsi sotilasavun antamista Ukrainalle yrittäen siten painostaa Ukrainaa aloittamaan tutkinnan demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivästä Joe Bidenistä ja tämän pojasta.

Sondlandin mukaan Trump yritti kuin yrittikin jonkinlaista vaihtoikauppaa vahvistaakseen asemaansa.

Ulkopoliittisen instituutin UPI:n vanhempi tutkija Sharly Salonius-Pasternak pitää Sondlandin todistusta raskauttavana – ainakin osittain. Hän kuitenkin uskoo, ettei Sondlandin antamalla todistuksella tai muiden todistajien antamilla lausunnoilla ole välttämättä välitöntä vaikutusta Trumpin kannattajien mielipiteisiin.

– Mitä tulee sisäpolitiikkaan, kyllähän tämä vahvistaa demokraattien kättä. Nyt tulee olemaan mielenkiintoista seurata seuraavien päivien ja viikkojen aikana, kun tulee mielipidekyselyitä, miten se vaikuttaa kansalaisten näkemyksiin kokonaisuudesta ja lopulta siihen, pitäisikö Trump panna viralta, tutkija pohtii MTV Uutisille. 

Menettääkö Trump kannattajansa republikaanien puolelta? Katso tutkija Sharly Salonius-Pasternakin näkemys asiaan artikkelin yllä olevalta videolta.

Salonius-Pasternak ei osaa ottaa kantaa siihen, kuinka montaa todistajaa virkarikossyytteisiin liittyen tullaan vielä kuulemaan julkisesti.

– On ilmeistä, että olisi varmaan hyvä ja tärkeä kuulla muilta Valkoisen talon keskeisiä toimijoita – John Bolton, tiedämme jotain hänen näkemyksistään. Rudy Giuliani on hyvin ilmeisesti toiminut hyvin ilmeisesti toiminut Trumpin käskyjen perusteella, tutkija listaa. 

Salonius-Pasternak pitää todennäköisenä, että yksittäiset lausunnot voivat saada aikaan sen, että todisteita ja todistajia kaivataan lisää, vaikka demokraatit toivovat tutkinnan olevan mahdollisimman lyhyt pitkällisen kalastelun sijaan.

– Keskeisin huomio on, että kaikkien näiden kertomat ja lausunnot ovat saman suuntaisia, vaikka niissä on sitten yksityiskohdista tietenkin eroja, hän huomauttaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja