Trumpin virkarikossyytteen viimeinen niitti oli yllätys – Salonius-Pasternak: "Epäilen, että jotain hyvin selvää on taustalla"

Yhdysvalloissa edustajainhuone aloittaa virkarikossyytetutkinnan presidentti Donald Trumpista. Ulkopoliittisen instituutin vanhemman tutkijan Charly Salonius-Pasternakin mukaan tutkinta ei tullut yllätyksenä.  

– Osa demokraateista, ihan poliitikoista ja demokraattien tukijoista, on vaatinut tätä jo hyvin pitkään, Pasternak kommentoi. 

Trumpin on väitetty puhelinkeskustelussa painostaneen Ukrainan presidenttiä Volodymyr Zelenskyitä tutkimaan demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoittelevan Joe Bidenin ja tämän pojan toimia.

Salonius-Pasternakin mukaan on yllättävää, että viimeinen niitti tutkinnalle tulee juuri ulkopolitiikan saralta. 

– On yllättävää, että se lähti käyntiin ulkopolitiikasta ja Ukrainasta, eikä liudasta sisäpoliitiisista ongelmista ja mahdollisesti rikoksista.

Salonius-Pasternak ei ota kantaa siihen, saako menestyykö virkarikossyyte edustajainhuoneen demokraattien puhemiehen Nancy Pelosin toivomalla tavalla.

– On mahdotonta sanoa tässä vaiheessa, kun emme tiedä yksityiskohtaisesti mitä tietoa on. Epäilen, että jotain hyvin selvää on taustalla. 

Katso koko Salonius-Pasternakin haastattelu aamun Huomenta Suomesta.

Lue myös:

    Uusimmat