Mainos

Suuri valiokunta puoltaa EU-perustuslain ratifiointia

Eduskunnan odotetaan ratifioivan perustuslain joulukuussa. Perustuslaki ei kuitenkaan todennäköisesti astu voimaan nykyisessä mallissaan, vaan ensi vuonna aloitettaneen neuvottelut uudesta versiosta.

Eduskunnan suuri valiokunta puoltaa EU:n perustuslain ratifiointia. Valiokunnassa äänestettiin lausunnosta kahteen otteeseen.

Vasemmistoliiton Outi Ojala ja Pentti Tiusanen esittivät hallituksen esityksen hylkäämistä, mutta esitys kaatui äänin 19-3. Vihreiden Heidi Hautala ja Rosa Meriläinen esittivät lausuntoon lisäystä, jossa varauduttaisiin järjestämään kansanäänestys samanaikaisesti kaikissa jäsenmaissa ennen uuden sopimuksen hyväksymistä. Tämä esitys kaatui äänin 18-6.

Eduskunnan odotetaan ratifioivan perustuslain joulukuussa. Mietinnön laatii ulkoasiainvaliokunta, jolle muut valiokunnat antavat lausuntonsa.

Perustuslaki ei todennäköisesti koskaan astu voimaan nykyisessä mallissaan, sillä se on kaatunut kansanäänestyksissä sekä Ranskassa että Hollannissa. Ensi vuonna aloitettaneen neuvottelut uudesta versiosta.

Valiokunta toteaa lausunnossaan, että sopimuksen hyväksyminen eduskunnassa merkitsee sitoutumista sopimukseen kokonaisuutena, eikä siten sido Suomea tai muutakaan maata perustuslain yksittäisiin ratkaisuihin tai määräyksiin yhteydestä irrotettuna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.