HJK tyylitellen jatkoon – lohkopaikka Euroopasta varmistui

HJK askeleen lähempänä Eurooppa-liigaa – Santeri Hostikka:"Iso mahdollisuus meille" 2:40
HJK:n voittomaalin tehnyt Santeri Hostikka avasi MTV Urheilulle, mitä paikka Euroopassa joukkueelle merkitsee.

Helsingin Jalkapalloklubi voitti Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen toisessa osaottelussa slovenialaisen Mariborin maalein 1–0. HJK etenee viimeiselle karsintakierrokselle yhteismaalein 3–0.

Töölön torstai-illassa avauspuolikas oli maaliton, vaikka isännät saivat kertaalleen pelivälineen Mariborin maaliin.

Katso HJK:n illan sankarin Santeri Hostikan haastattelu pääkuvan videolta!

32. minuutilla Santeri Hostikka keskitti vapaapotkusta pallon boksiin, josta Malik Abubakari puski sen sisään. Ottelun päätuomari kuitenkin hylkäsi maalin välittömästi, sillä Malik käytti tilanteessa käsiään rikkeen arvoisesti.

Ottelun alussa HJK pelasi paljon pitkiä palloja, jotka eivät tuottaneet tulosta. Lyhytsyöttöpelin lisääntyessä hallinta asettui isäntien harteille.

Santeri Hostikalla oli vapaapotkusta 1. puoliajan paras maalipaikka. Tauolle kuitenkin siirryttiin tasalukemissa, ja HJK:n kahden maalin etu näytti tässä vaiheessa jykevältä.

54. peliminuutilla ottelupari sai viimeisen niittinsä. Illan hahmoksi noussut Santeri Hatakka teki nerokkaan vartaloharhautuksen rangaistusalueen rajalla, jonka jälkeen hän pääsi Maribor-puolustajien välistä laukomaan pallon maalin vasempaan alanurkkaan.

Tästä sillasta ei Maribor enää noussut mukaan taisteluun jatkopaikasta.

HJK etenee siis Eurooppa-liigan viimeiselle karsintakierrokselle. Vastaan asettuu tanskalainen Silkeborg IF. Samalla varmistui, että HJK pelaa myös varmuudella Konferenssiliigan lohkovaiheessa.

Mariborin europelit jatkuvat Konferenssiliigan viimeisellä karsintakierroksella.

Jatkoon eteneminen on HJK:lle myös taloudellisesti valtavan merkittävä asia. Konferenssiliigan lohkovaiheeseen pääsy takaa seuralle noin kolmen miljoonan euron verran Uefan palkintorahaa.

Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen pääsystä olisi aikanaan luvassa neljä miljoonaa.