Mainos

Suuretsinnät kadonneen pariskunnan löytämiseksi jatkuvat Lapissa: Mukana koiria ja helikopteri – lentokone odottaa valmiudessa

Lapin poliisi jatkaa tänään suuretsintöjä Savukosken Kemihaarassa kadonneen seitsemänkymppisen oululaispariskunnan löytämiseksi. Tänään poliisi sai etsintöihin vahvistukseksi helikopterin.

Vuonna 1945 syntynyt Reino Määttä ja vuonna 1949 syntynyt Hilkka Oikarinen ovat olleet kateissa jo yli puolitoista viikkoa. Poliisin mukaan pariskunta on nähty viimeksi Kemihaaran erämaa-alueella retkeilyreitillä lauantaina 16. syyskuuta.

Rajavartiolaitoksen helikopteri oli etsinnöissä mukana sunnuntaina, mutta huono sää on estänyt helikopterin käytön maanantaina ja tiistaina. Tänään helikopteri pääsi jälleen mukaan etsintöihin.

Etsinnät ovat jatkuneet tänään heti aamun valjettua, Lapin poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Henna Kelloniemi kertoo MTV Uutisille.

– Etsinnöissä on mukana kolme poliisikoiraa, kaksi koirapartiota Rajavartiolaitokselta ja viisi Vapaaehtoisen pelastuspalvelun jäsentä, jotka ovat poromiehiä. He liikkuvat alueella mönkijöillä. Myös helikopteri on päässyt tänään liikkeelle. Siellä on ollut niin sankka sumu, ettei se ole pystynyt lentämään aiemmin, Kelloniemi kertoo.

– Lisäksi etsintälentokone on valmiudessa, mutta se odottaa edelleen sumun hälvenemistä, jotta se pääsee lentämään tunturien yli etsintäalueelle.

Erämaassa liikkujia ohjeistettu

Kelloniemen mukaan kaikkia alueella liikkuvia ihmisiä, kuten poromiehiä, metsästäjiä ja vaeltajia, on informoitu kadonneista henkilöistä.

Sukulaisilla ei ole ollut tietoa, miten pitkälle reissulle pariskunnan oli tarkoitus lähteä.

Toissa viikon lauantain jälkeen pariskunnasta ei ole tehty yhtään havaintoa. Viimeisin havainto pariskunnasta tehtiin, kun he olivat lähteneet kävelemään Keskirovasta kohti Kemihaaraa. Tuolloin sivullinen henkilö oli tavannut heidät metsäpolulla.

– Sivullinen mies tapasi pariskunnan noin 1,5-2 kilometrin päässä heidän autoltaan Keskirovan alueella. Mies puhui heidän kanssaan. He olivat tuolloin menossa pois päin autolle Kemihaaraan, Kelloniemi kertoi eilen MTV:lle.

Lähtikö hätääntynyt pariskunta seuraamaan väärää polkua?

Sumun lisäksi etsintöjä vaikeuttaa vaikeakulkuinen ja erittäin laaja etsintäalue. Maasto on pusikkoista ja peitteistä.

– Siellä ei ole oikein tieyhteyksiä. Pidempiä matkoja ei pääse liikkumaan oikein muulla kuin mönkijällä tai helikopterilla.

Kelloniemen mukaan on mahdollista, että pariskunta on eksynyt viralliselta vaellusreitiltä, sillä alueella on myös pienempiä polkuja.

– Varsinkin kun on eksynyt ja hätääntynyt, voi lähteä kävelemään myös heikompaakin reittiä. Se on täysin mahdollista, että on lähtenyt kävelemään esimerkiksi porojen kulkureittejä, koska sekin voi muuttua polun tapaiseksi.

Lapin poliisi pyytää kadonneista henkilöistä mahdollisia havaintoja puhelinnumeroon 0295416866. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.