Lotta Harala joutui juoksemaan kolme vuotta kipeällä säärellä – maanantaina jysähti: "Vielä olympiavuonna"

Hersyvä tilanne Urheilugaalan punaisella matolla: Alexander Stubb "esti" Lotta Haralaa lähtemästä haastattelusta 0:24
Hersyvä tilanne Urheilugaalan punaisella matolla: Alexander Stubb "esti" Lotta Haralaa lähtemästä haastattelusta.

Lotta Harala asteli Urheilugaalan punaisella matolla erittäin tyytyväisenä, sillä hän sai tällä viikolla huojentavia uutisia.

– Sain itse asiassa maanantaina todella hyviä uutisia. Minun sääriluuni on vihdoin siinä kunnossa, että olen päässyt aloittamaan iskuttamisen. Mikä sen parempaa kuin vielä olympiavuonna, Harala iloitsee.

– Viimeksi olen hölkännyt ilman kipuja vuonna 2020. Nyt ei ole mitään tuntemuksia sääressä. Se on todella iso juttu, Harala sanoo säkenöiden.

Harala juoksi viime vuonna oman ennätyksensä 12,85, vaikka säären kiputila haittasi koko kautta. Juoksuharjoittelu kesää kohti alkoi vasta tällä viikolla, mutta Harala ei ole ollenkaan huolissaan. Nyt vain hallikausi jää väliin.

– Ei ollenkaan huolta. Olen pystynyt tekemään kuitenkin voimaa ja harjoittelemaan vedessä ja pyörällä. Minulla on selkeä suunnitelma, ja nyt tarvitsee vain toteuttaa, Harala kertoo.

Kesällä yleisurheilijoiden tavoitteena siintävät Rooman EM-kisat ja Pariisin olympialaiset. Niin myös Haralalla.

– Minulla on kovat tavoitteet, mutta paljastan ne myöhemmin. Mutta sen voin sanoa, että en lähde vain kisaamisen ilosta kisaamaan, Harala sanoo.

Eli pääsy EM-kisoihin ja olympialaisiin on vähimmäistavoite?

– Sanotaan niin. Ja vielä oma ennätys! Harala huikkaa haastattelun päätteeksi.

Lue myös:

    Uusimmat