Susijengin päävalmentajalla selkeä selitys lopun romahtamiselle: ”Meiltä loppui bensa”

Dettmannilla selkeä selitys tappioon:"Meiltä loppui kaasu" 1:02

Susijengi koki katkeran 75-77-jatkoaikatappion Venäjälle koripallon MM-karsinnoissa perjantaina. Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann oli kuitenkin tyytyväinen omiensa panokseen.

Susijengi hukkasi komean johtoasemansa päätösneljänneksellä. Suomi johti ottelua jo parhaimmillaan 13 pisteellä, mutta Venäjä nousi ensin rinnalle, ja lopulta ohi. Harmittavasta sulamisesta huolimatta oli Dettmann tyytyväinen omiensa otteisiin.

– Meiltä loppui bensa. Olen hyvin ylpeä tavasta, jolla joukkue pelasi. Kyllä me tietysti materiaaliylivoimaa vastaan pelasimme.

– Ensimmäisellä puoliajalla pystyimme hallitsemaan innokkuudella ja taistelulla levypallotilanteita. Toisella puoliajalla jäimme jälkeen. Siinä se ero tuli. Voidaan tietysti spekuloida sillä, että peli ja liike pysähtyivät. Liike pysähtyy silloin, kun tulee väsy, Dettmann summaa MTV Sportille.

Suomi on oman karsintalohkonsa neljännellä sijalla. Venäjä nousi voitollaan kiinni lohkon kolmanteen kisapaikkaan, mutta Suomella on vielä kaikki mahdollisuudet edetä MM-kisoihin, kun karsintoja on jäljellä vielä kolme ottelua. Suomi kohtaa Venäjän vielä toistamiseen MM-karsintojen aikana. Dettmann uskoo vankasti joukkueensa mahdollisuuksiin.

– Tällaisella ottelulla pystymme lähtemään hyvin haastamaan Venäjän myös Venäjälle. Ei tässä ole mistään sen ihmeellisemmästä kysymys. Olemme koko MM-karsintojen ajan tavalla tai toisella pysytty tässä kilpailussa mukana ja vieläkin ollaan, Dettmann toteaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat