Susijengi-tähden heittokäsi ennätyskuumana, tappio kirveli mieltä – "Vaihtaisin kaikki ne pinnat voittoon"

Susijengille kirvelevä tappio –"Venäjä jäädytti meidät" 2:03

SusijenginShawn Huff oli Suomen paras pistemies 75-77-tappioon päättyneessä Venäjä-ottelussa.

Huff upotti komeasti kuusi kolmen pisteen heittoa, mikä oli samalla miehen oma maajoukkue-ennätys. 24 pistettä nakuttanutta Huffia ei omat henkilökohtaiset onnistumiset juurikaan hetkauttaneet.

– Vaihtaisin kaikki ne pinnat voittoon tällä hetkellä, jos voisin, Huff vastaa MTV Sportille.

Susijengi johti tärkeää MM-karsintaottelua viimeisellä neljänneksellä jo 13 pisteellä, mutta Venäjän hurja kiri oli liikaa. Venäjä venytti ratkaisun lopulta jatkoajalle, jossa se oli Suomea etevämpi. Huffin mukaan Venäjä pelasi Suomen viisaasti pois heittopaikoilta.

– Vähän alettiin passailla. Olisi pitänyt vain hyökätä enemmän. He jäädyttivät meidät hyvin neljännessä erässä, eikä me löydetty siihen ratkaisua, joten he tulivat takaa rinnalle ja jatkoajalla ohi, Huff summaa.

Tappion myötä Suomen MM-haaveet kokivat karun kolauksen. Kun karsintoja on jäljellä kolme peliä, on Suomi lohkossa neljäntenä pisteen viimeiseen kisapaikkaan oikeuttavasta kolmannesta sijasta jäljessä. Millaisena Huff näkee Suomen tilanteen?

– Vaikea, mutta ei mahdoton. Pitää vain jatkaa taistelua. Meillä on vielä kolme peliä jäljellä. Meidän pitää ottaa hyvät asiat tästä pelistä ja parantaa asioissa, joissa olimme huonoja. 

Lue myös:

    Uusimmat