Susijengi siirtyy heti uuteen komentoon, Henrik Dettmann astui syrjään päävalmentajan paikalta – "Tämä on paras ajoitus"

Lassi Tuovi nousee Susijengin päävalmentajaksi ja on ensimmäistä kertaa penkin takana jo ensi viikon MM-karsinnoissa. Tuovi korvaa tehtävässä Henrik Dettmannin.

Tieto Dettmannin sivuun siirtymisestä tuli julki jo viime marraskuussa, mutta nyt vallanvaihdoksen aika on koittanut. Tuovi ottaa päävalmentajatehtävät hoitaakseen jo ensi viikolla, kun Susijengi jatkaa MM-karsintataivaltaan.

– Koimme, että tämä on Susijengin kannalta paras ajoitus, ja nyt tehtäväni on omaksua uusi rooli, jota on kuitenkin valmisteltu joukkueen ja staffin kannalta jo loppusyksystä asti, Tuovi kertoo tiedotteessa.

Tuovi siirtyy Susijengin peräsimeen ranskalaisseura SIG Strasbourgista. Tuovin valmennusryhmän täydentävät Hanno Möttölä, Mikko Larkas, Jussi Hirvonen ja heinäkuun lopulla mukaan liittyvä Teemu Rannikko.

Päävalmentajan paikan jättävä Dettmann toimii jatkossa Koripalloliiton valmennuksen johtajana. Dettmann toimi päävalmentajana vuosina 1992-97 ja 2004-22.

Lue myös:

    Uusimmat