Olympiapaikkaa jahtaava Susijengi sai uuden valmentajan Saksasta

Kesällä Valenciassa pelattaviin olympiakarsintoihin valmistautuva Suomen koripallomaajoukkue sai vahvistuksen valmennukseen, kun viimeiset kymmenen vuotta Saksassa työskennellyt Daniel Jansson liittyy päävalmentaja Lassi Tuovin apujoukkoihin. 

Päättyneellä kaudella Tigers Tübingenin Saksan pääsarjatasolla Bundesliigassa pitänyt ja ensi kaudella Bundesliigassa Heidelbergiä valmentava Daniel Jansson on käytännössä korvaaja Susijengin valmennuksesta lähteneen Mikko Larkakselle.

Kouvolalaislähtöinen Jansson on työskennellyt päätoimisesti Saksassa viimeisen kymmenen vuoden ajan, mutta on ollut tiiviisti tekemisissä myös suomalaisen maajoukkuekoripallon kanssa nuorisotasolla vuodesta 2010 lähtien.

Ennen päävalmentajapestiään Tübingenissä Jansson toimi Ulmissa sekä Bundesliiga-joukkueen apuvalmentajana että Ulmin akatemiajoukkueen päävalmentajana.

Päävalmentaja Lassi Tuovi kommentoi Janssonin nimitystä Susijengi-valmennukseen maajoukkueen lehdistötilaisuudessa tiistaina.

– Kannattaa ympäröidä itsensä fiksuilla ihmisillä, jopa itseään paremmilla joissain asioissa, Tuovi kehui.

– Daniel valmentaa Bundesliigassa päivittäin ja hän tuo erilaista osaamista. Hän tietää, mitä huipulla tapahtuu, Tuovi jatkoi.

Jansson, 45, kommentoi uutta pestiään Koripalloliiton tiedotteessa.

– Vaikka seurajoukkuekausi onkin ollut pitkä, tiedän yli kymmenen vuoden maajoukkuekokemuksella, että kun pääsee tuttujen kasvojen – aina pelaajista valmentajiin ja staffiin – kanssa kesällä saliin, siinä saa itsekin hurjasti virtaa lisää, Jansson hymyilee.

Tuovin johtaman valmennusryhmän täydentävät Janssonin lisäksi Hanno Möttölä, Teemu Rannikko, Jussi Hirvonen ja Kim Forsblom.

Susijengi pelaa heinäkuussa isoista asioista, kun joukkue karsii paikasta Pariisin olympialaisiin. Valenciassa pelattavissa karsinnoissa Suomi kohtaa alkulohkossa Bahaman ja Puolan, minkä jälkeen jatkoonmenijät ovat kahden voiton päässä kisapaikasta. Toisella puolella kaaviota mahdollisessa finaalissa Suomea odottaisi todennäköisimmin karsintaisäntä Espanja.

Lue myös:

    Uusimmat