Koripallolegenda Hanno Möttölä liittyi Susijengin valmennustiimiin – "Pyrin tuomaan omia kokemuksia ja mielipiteitä"

Koripallon NBA:han asti pelaajaurallaan yltänyt Hanno Möttölä kuuluu jatkossa Suomen miesten maajoukkueen valmennustiimiin. Möttölä, 42, on kartuttanut valmennuskokemusta aiemmin HBA-Märskyn ja Suomen haastajamaajoukkueiden taustalla.

–  Oikea aika on nyt. Kun ammattiurheilijan pelit loppuvat, pääkopalta kestää vielä pari vuotta prosessoida kaikkea uran aikana tapahtunutta. Vuoden 2017 EM-kotikisojen aikaan pystyin katsomaan Susijengin pelejä ensimmäistä kertaa kunnolla sitten lopettamiseni, ja nyt siitäkin on ehtinyt kulua jo pari vuotta. Henrikille (Dettmann) kiitos, että tarjosi minulle mahdollisuutta nousta staffiin, Möttölä kertoi tiedotteessa.

Möttölä pelasi Suomen maajoukkueessa vuosina 1995–2014. Hän kertoo tuovansa Suomen valmennukseen entisen huippupelaajan näkemystä.

–  Pyrin tuomaan staffin ajatteluun omia näkemyksiä, kokemuksia ja mielipiteitä sekä auttamaan pelaajia ja Susijengiä kehittymään niin tässä hetkessä kuin pidemmälläkin aikavälillä. Ja totta kai, kuten kaikissa valmennusyhteisöissä, yritämme auttaa toisiamme omien valmennusfilosofioidemme kirkastamisessa. Samalla tulen ryhmään oppimaan uutta, sillä onhan tämä ensimmäinen kokemukseni itselläni aikuiskoripallon valmennusjohdossa, Möttölä pohdiskeli.

 

Lue myös:

    Uusimmat