Susanna Laine aloitti uransa Jaajo Linnonmaan kanssa juontamalla televisiolähetyksiä suoraan yökerhoista: "Näin jälkeenpäin ajateltuna olen ollut aika itsevarma"

4:29
Susanna Laine aloitti uransa juontamalla suoria lähetyksiä yökerhosta: ”Se oli villiä aikaa”

Salatut elämät -sarjassa nykyisin näyttelevä monilahjakkuus Susanna Laine vannoo oma-aloitteisuuden nimeen. Jos haaveilee jostakin työstä tai tehtävästä, niin kukaan ei tule kotoa hakemaan.

Susanna Laine, 39, on tullut tutuksi vuosien aikana niin monesta ohjelmasta, ettei laskuissa tahdo pysyä. Kuten Big Brotherista, Talentista ja viimeisimpänä Ylen Puoli Seitsemän -ohjelmasta, jossa hän juonsi yhdessä Mikko Kekäläisen kanssa kuusi vuotta.  

Lapsena Laineen haaveena ei ollut juontajan työ, vaan Seinäjoella varttunut pikku-Susanna unelmoi teatterityöstä, josta hän saikin myöhemmin esimakua. Teini-ikäisenä hän pääsi kotikaupunkinsa kaupunginteatteriin avustajaksi.

Kipinän sytytti Seinäjoen kaupunginteatterissa nähty näytelmä, joka lumosi hänet täysin.

– Mietin, että voiko tuollaista olla edes olemassa. Voi leikkiä satumaailmassa työkseen, Laine toteaa MTV Uutisille Salkkareiden studiolla.

Laine kertoo olleensa lapsena ujo. Se ei kuitenkaan ollut esteenä hänen haaveilleen.

– Minulla oli niin suuri tahtotila, joten kapinoin sitä ujoutta vastaan. Tuntuu, että monella muulla esiintyjällä on ollut sama juttu. Se ristiriita kiehtoo niin paljon ja on jännittävä asia.

Kilpailua alalla?

Vuonna 2005 teatterihaaveet jäivät hetkeksi, kun Laine valittiin 2. perintöprinsessaksi Miss Suomi -kisassa. Voiton jälkeen hän päätyi seurapiirireportteriksi Nelosen Tuomas Tuomas & Juuso Experienceen. 

– Vuonna 2011 pääsin Hämeenlinnan kaupunginteatteriin näytelmäfarssiin Älä pukeudu päivälliselle, siitä alkoi paluu teatterin pariin misseyden jälkeen.  

–  Nykyisin ihmiset tekevät montaa asiaa yhtä aikaa. Aiemmin saatettiin ajatella, että esimerkiksi näyttelijä ei voi olla myös juontaja. Nykyään siihen suhtaudutaan jo suopeammin ja se ei ole mitenkään ihmeellistä. Olen itse sellainen, jolla on monta rautaa tulessa yhtä aikaa, se sopii minulle parhaiten.

Lainetta voisi kutsua jonkin sortin mediakonkariksi, sillä hänellä on karttunut kokemusta alalta jo lähes parikymmentä vuotta. Töitä on riittänyt, eikä hän ole joutunut urallaan ikäviin kilpailutilanteisiin, joissa kollegat joutuisivat kamppailemaan samasta paikasta. Kilpailun sijaan media-alalta on tullut vuosien saatossa paljon ystäviä.

– Olemme kaikki hyviä kavereita keskenään. Meillä kaikilla on ne omat osa-alueensa eikä ole tarvetta kilpailla niistä.

– Esimerkiksi minä, Vappu (Pimiä) ja Anni (Hautala) olemme hyviä ystäviä siviilissä. Se on ihanaa, voimme vaihtaa ajatuksia töistä ja kysyä tarvittaessa apua.  

Bileissä Jaajon kanssa

Ensimmäisen pestin juontajana Laine sai jo ennen missikisaan osallistumista. Hän oli huomannut työpaikkailmoituksen, jossa etsittiin juontajia suoriin televisio-ohjelmiin, jotka taltioitiin kameralle suoraan yökerhosta. Laine päätti kokeilla onneaan ja pääsi kuin pääsikin sinne.

Lähetys alkoi yleensä puolen yön jälkeen ja kesti pari tuntia. Laine kiersi ympäri Suomea eri yökerhoissa yhdessä Jaajo Linnonmaan kanssa, joka aloitteli myös tuolloin uraansa. Mukana heidän kanssaan pyöri myös tanssiryhmä ja yökerhoissa järjestettiin erilaisia tanssikilpailuja.

– Jaajo onkin sanonut, että hän bongasi minut sinne ja että pääsin mukaan hänen ansiostaan, Laine naurahtaa.

– No voit kuvitella, että se oli hauskaa, kun Jaajon kanssa sai tehdä töitä.

– Näin jälkeenpäin ajateltuna olen ollut aika itsevarma, kun olen uskaltanut lähteä juontamaan suoria televisiolähetyksiä ilman kokemusta. Nyt jos minun käskettäisiin tekemään sama ilman kokemusta, voisi puntti vähän tutista, Laine jatkaa.

Susanna Laine muistelee haastattelussa Pulssi-ohjelman aikoja ja mieleenpainuvinta hetkeä, katso yltä videolta!

Nyt näytteleminen on ottanut jälleen enemmän valtaa Laineen elämässä, kun hän sai roolin Salatuista Elämistä. Lisäksi hän tekee erinäisiä juontotöitä pääasiassa Ylelle.

Laine neuvookin jokaista, niin näyttelemisestä kuin media-alasta kiinnostuneita oma-aloitteisuuteen.

– Pitää mennä rohkeasti unelmiaan kohti, reippaasti vaan ottaa yhteyttä paikkoihin, jotka kiinnostavat. Monet ovat kysyneet vinkkejä siitä, miten alalle pääsee. Kannustan vahvasti oma-aloitteisuuteen, kyllä se jossain kohtaa tärppää ja joku vastaa huutoosi. 

Susanna Laine nähdään ensimmäisen kerran Salkkarit-roolissaan C Moressa 14.5. ja ja mtv-palvelussa sekä MTV3-kanavalla muutaman päivän päästä eli 17.5. Kyseessä on 3986. jakso nimeltään Marika tulee taloon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja