"Surutyö alkaa nyt ikään kuin alusta" – Ilpo Härmäläisen omaiset kokivat suuren helpotuksen, mutta tieto oli samalla raskas

Vuonna 1994 jäljettömiin kadonneen Ilpo Härmäläisen jäänteet löytyivät tällä viikolla merestä. Samalla päättyi omaisten yli 27 vuotta kestänyt epätietoisuus.

Ilpo Härmäläisen poikaa oikeudessa avustanut asianajaja Hanna-Maria Seppä kertoo MTV Uutisille sähköpostitse, että omaiset toivovat nyt ennen kaikkea rauhaa surutyöhön.

– Ilpo Härmäläisen perhe on seurannut tiiviisti oikeudenkäyntiä sekä etsintöjä Airistolta. Toiveena heillä on tietysti ollut, että he saisivat viimein tietää, mitä heidän läheiselleen on tapahtunut.

Ruumiin löytyminen on omaisille tietynlainen helpotus, asianajaja Seppä sanoo. 

– Nyt kun on varmistunut, että keskiviikkona löydetty vainaja on Ilpo Härmäläinen, se on omaisille suuri helpotus, mutta toki myös hyvin raskas tieto ja surutyö alkaa nyt ikään kuin alusta. Omaiset toivovat tästä syystä rauhaa asian käsittelemiseen, eivätkä anna haastatteluja.

Härmäläisestä tuli isä juuri ennen katoamista

Ilpo Härmäläinen oli onnellisesti naimisissa. Vain kaksi kuukautta ennen katoamistaan elokuussa 1994 hänestä oli tullut pienen pojan isä.

Nyt oikeudenkäynnissä kuultiin myös Ilpo Härmäläisen isoveljeä, jonka mukaan poliisi ei ottanut tapausta aluksi tosissaan. 

Hanna-Maria Sepän mukaan perhe valmistautuu seuraavaksi oikeudenkäynnin jatkumiseen.

– Asianajajana voin todeta, että tämä on monilla tavoin hyvin poikkeuksellinen tapaus ja nyt jäämme tietysti odottamaan lisätutkimusten valmistumista. Löydön vuoksi oikeudenkäynti käräjäoikeudessa tulee jatkumaan, joten asia on siltä osin vielä kesken.

Lue myös:

    Uusimmat