Surffitähti vaihtoi aallot aikuisviihteeseen, eikä ole katunut: "En voisi olla onnellisempi" – kertoo unelma-ammatissaan kokemistaan väärinkäytöksistä

Jo lapsena ammattilaissurffaajan urasta haaveillut Ellie-Jean Coffey toteutti unelmansa, kun hän nousi World Surf Leaguen kilpailuihin.

Jo juniorivuosinaan tähtiluokkaan noussut Coffey lensi ympäri maailman kesyttämään aaltoja, mutta pian unelmien ammatti näytti synkän puolensa.

Coffey, 25, kertoo News.com.au-sivuston haastattelussa ammattilaissurffauksessa kokemastaan hyväksikäytöstä.

LUE MYÖS: Käsittämätön video! Brasilialaissurfari kesytti kaikkien aikojen aallon Portugalissa

– Aluksi luulin ja uskoin, että olin maailman onnekkain tyttö, kun sain elää sellaista elämää. Pian kuitenkin surfausmaailman synkempi puoli paljastui minulle. Se oli kamalaa, Coffey sanoo.

– Hyväksikäyttö – sekä henkinen että fyysinen – jota kohtasin teinivuosinani valta-asemassa olevien aikuisten taholta, kun olin kaukana kotoa, on piinannut minua koko elämäni.

Coffey kuvailee haastattelussa aikaansa surffauksen parissa kauheaksi. Hän on nuorena aikuisena läpikäynyt intesiivisen terapiajakson ja kertoo toipuneensa traumoistaan, joiden hän sanoo lähes ajaneen hänet päättämään elämänsä.

– Vaikka rakastin surffaamista todella paljon, se käytännössä hajotti minut. En pystynyt enää jatkamaan kaiken sen hyväksikäytön keskellä. Se ajoi minut itsemurhan partaalle ja olin onnekas, että pääsin terapiaan ja toivuin. Tiedän paljon muita tyttöjä lajissa, joiden tarina on samanlainen.

Hän uskaltautui puhumaan kokemuksistaan vasta me too -liikkeen noustua maailmanlaajuiseksi puheenaiheeksi

– Paljon vastaavia kokemuksia on tulossa julki tällä hetkellä. En ole oikeastaan koskaan puhunut näistä asioista kenellekään. Vain perheeni ja läheisimmät ystäväni tietävät, Coffey sanoo.

– Minusta näitä surffausbisnekseen liittyviä asioita ei ole aiemmin nostettu esille. Tilanne on jatkunut vuosikymmeniä, se on miesten hallitsema  maailma. Se on todella toksista.

Coffey ei suinkaan ole luopunut surfauksesta, mutta kilpailuihin hän ei ole osallistunut vuoden 2017 jälkeen. Nykyisin hän nauttii aalloista vapaa-ajallaan aina kun mahdollista.

Kun aika ei enää kulu maailman kiertämiseen, on sitä jäänyt muuhun toimintaan. Coffey avasi hiljattain oman verkkosivustonsa, jossa hän julkaisee rohkeaa aikuisille suunnattua materiaalia itsestään kuukausitilaajilleen.

Hän sanoo uuden uransa olleen paras päätöksensä koskaan. Hän toivoo esimerkkinsä motivoivan muita naisia, etteivät nämä antaisi muiden ihmisten mielipiteiden rajoittaa tekemisiään.

– Vihdoinkin tunnen, että voin ilmaista itseäni vapaasti ilman, että täytyy olla huolissaan siitä, mitä muut ihmiseet ajattelevat, Coffey sanoo.

– Tämä on todellinen liike, enkä voisi olla onnellisempi.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja