Supertaifuuni uhkaa Japanin F1-aika-ajoja – Pekka Pouta: "Ei ajeta"

Formula ykkösten seuraava osakilpailu ajetaan Japanin Suzukassa viikonloppuna. Synkkiä pilviä erityisesti viikonlopun aika-ajojen päälle on tuonut maata lähestyvä supertaifuuni Hagibis. MTV:n meteorologi Pekka Pouta sanoo Tulosruudussa, että aika-ajoja ei ajeta lauantaina.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Japanin GP suorana 11.-13.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 3.55, 2. harjoitukset klo 7.55
La: 3. harjoitukset klo 5.55, aika-ajot klo 8.55, ennakkotunnelmat klo 8.00
Su: Japanin GP klo 8.05, ennakkotunnelmat klo 7.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

– Suzukan tilanne näyttää hyvin pahalta. Sade alkaa voimistua perjantain ja lauantain välisenä yönä. Pahin on päällä Suomen aikaa kello kahdeksan, juuri silloin, kun pitäisi ajaa aika-ajot. Siihen aikaan on satanut lyhyessä ajassa kymmenen, mahdollisesti 20 senttiä vettä. Eli ei ajeta aika-ajoja. Myrskypuuskat vielä siihen päälle, Pouta sanoo.

Sateen määrä voi vielä vaihdella, sillä myrskykeskuksen reitti ole varma. Kaikista hurjimmat lukemat, puoli metriä, tullaan Poudan mukaan todennäköisesti näkemään vuoristossa. 

– Se on mahdollista, jos siellä urakoidaan kovasti sen jälkeen. Taifuuni ottaa vauhtia lauantain aikana ja pörhältää sillä tavalla, että on jo Japanin pohjoispuolella sunnuntaina. Varhain sunnuntaina pääsee siivoamaan jälkiä, Pouta toteaa. 

Kansainvälinen autourheiluliitto FIA on ilmoittanut, että se tekee päätöksen aika-ajojen mahdollisesta siirrosta perjantain harjoitusten jälkeen kello 12 Suomen aikaa. Jos siirto tulee, aika-ajot ajettaisiin paikallista aikaa aamuyhdeksältä, mikä on jo kello kolme yöllä Suomen aikaa. Osakilpailu on vuorossa sunnuntaina kello 8.05.

Lue myös:

    Uusimmat