Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-sarja varpaillaan taifuunin takia – Valtteri Bottas varautuu jo isoon muutokseen

3:18

F1-sarjan seuraavan kisan, Japanin GP:n viikonlopun yllä on yhä isoja kysymysmerkkejä. Ne liittyvät supertaifuuniin, joka näyttää saapuvan Japanin ylle lauantaina. Mercedeksen Valtteri Bottas varautuu jo hiljalleen isoon muutokseen, joka laittaisi viikonlopun aikataulun merkittävällä tavalla uusiksi.

Uhka kohdistuu lauantaille, jolloin myrskyn pitäisi saapua rata-alueen tuntumaan juuri aika-ajojen yhteydessä.

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että aika-ajot saattavat siirtyä sunnuntaille. Tuolloin aika-ajot ajettaisiin ennen itse kisaa.

– Silloin sunnuntaista tulisi suhteellisen täysi päivä. Ja aika rastittava, mutta sitten kun ajetaan, niin sitten ruvetaan ajamaan, Bottas mietti MTV Urheilulle.

Varautuminen koskee enemmän kokonaiskuvaa ja sitä, miten Mercedes tallina on valmiina potentiaaliseen muutokseen.

– Yritetään valmistautua niin hyvin kuin pystyy. Se tarkoittaa sitä, että miten sitten testaamme eri juttuja harjoituksissa. Perjantaina näyttää olevan vielä ihan ok keli, niin siinä pitää koettaa tehdä niin paljon kuin mitä siinä ajassa pystyy, Bottas sanoo, jatkaen:

– Jos aika-ajo on lauantaina, niin se on lauantaina, jos se on sunnuntaina, niin silloin se on silloin. Tietenkin renkaiden kanssa pystyy vähän kikkailemaan ja niitä pystyy vähän enemmän käyttämään perjantaina. Mutta katsotaan nyt vielä viimeiset säätiedotteet ennen harjoituksia. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja