Japanin F1-viikonloppuun kaavaillaan jo supersunnuntaita

Japaniin viikonloppuna rantautuva supertaifuuni Hagibis saattaa aiheuttaa sen, että formula ykkösten Suzukan aika-ajot käydään kisapäivän aamuna sunnuntaina.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Japanin GP suorana 11.-13.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 3.55, 2. harjoitukset klo 7.55
La: 3. harjoitukset klo 5.55, aika-ajot klo 8.55, ennakkotunnelmat klo 8.00
Su: Japanin GP klo 8.05, ennakkotunnelmat klo 7.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

MTV Urheilu uutisoi tiistaina, että Hagibis kehittyi vuorokauden aikana Suomen talvimyrskyä vastaavasta matalapaineesta supertaifuuniksi. F1-viikonloppua uhkaavat vaarallisen voimakkaat puuskatuulet ja runsaat sateet.  

– Suzukassa myrsky on pahimmillaan lauantaina iltapäivällä ja alkuillasta, MTV:n meteorologi Markus Mäntykangas selvitti. 

Brittiläisen Mirrorin mukaan Suzukassa on jo valmistauduttu aika-ajojen mahdolliseen siirtämiseen. Ne pitäisi ajaa paikallista aikaa lauantaina klo 15, mutta sääennusteet ovat rajuja. 

Kansainvälinen autoliitto FIA tekee asiassa yhteistyötä rataviranomaisten kanssa, ja Mirrorin mukaan päätös mahdollisesta aikataulumuutoksesta tehtäisiin jo torstaina. 

– Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun raivoisa sää on mahdollinen Japanin GP:ssä, joten toimenpiteitä on harjoiteltu hyvin, FIA tiedotti. 

Edellisen kerran aika-ajot on siirretty Japanissa lauantailta sunnuntaille vuonna 2010. Sama tapahtui myös kaudella 2004. 


Lue myös:

    Uusimmat