Käyttö sai loppua – kehonrakennuksen ykkönen varoittaa hirvittävästä dopingaineesta: "Jätkät perustavat somensa sille"

Suosituimmaksi nykyajan kehonrakentajaksi arvioitu Chris Bumstead varoittaa "myrkyllisimmästä" dopingaineesta, trenbolonista. Kanadalainen megatähti vakuuttaa itse lopettaneensa sen käytön vuosia sitten sen sivuvaikutusten takia.

Bumstead on takonut viime vuosina kovaa menestystä ja voittanut kehonrakennuksen kuninkuuskilpailu Mr. Olympian classic physiquen neljästi peräjälkeen 2019–22. "CBumilla" on paljon tietoutta myös dopingista, jota lajin kovimmalla huipulla runsaasti käytetään.

28-vuotias kanadalainen korostaa, että aineiden käytön riskit on tiedostettava.

– Jos olet kehonrakentaja etkä ole siitä huolissasi, olet joko tyhmä tai valehtelet, Bumstead sanoi Chris Williamsonin YouTube-haastattelussa.

Bumstead kertoi terveydestä huolehtimisen olevan hänen mielessään etualalla. Hän setvi tekevänsä paljon testejä ja verikokeita pysyäkseen tilanteen tasalla ja varmistaakseen pysyvänsä terveenä.

Bumstead aikoo siirtyä sivuun – riippumatta siitä, missä hän on urallaan – jos steroidien käyttö alkaa vaikuttaa haitallisesti hänen terveyteensä.

– Se ei ole minulle sen arvoista. Kehonrakennuksen jälkeenkin on elämää. En ole pelkästään kehonrakentaja, vaan olen enemmän.

"Vahingoittaa maksaa, munuaisia ja kaikkea"

Bumsteadilla on myös rajansa, mitä hän käyttää. Hän puhuu trenbolonista suurimpana pahana kyseisen anabolisen steroidien erityisen haitallisten sivuvaikutusten vuoksi.

– On jätkiä, jotka kirjaimellisesti perustavat sosiaalisen mediansa nykyään sille. Se on kuntosalikulttuurimeemi. En edes usko, että ihmiset ymmärtävät, millainen vaikutus näillä vitseillä ja meemeillä on ihmisiin, jotka näkevät sinut jatkuvasti vitsailemassa ja jauhamassa, että tarvitset sitä lisää ollaksesi parempi, isompi ja kaikkea tätä paskaa.

– Se on kuitenkin luultavasti myrkyllisintä, mitä voit kehoosi laittaa. 

Bumstead kertoi käyttäneensä lihaskasvua nopeasti edistävää trenbolonia aiemmin, mutta ei ole sanojensa mukaan koskenut siihen viiteen vuoteen pelkästään sen myrkyllisyyden vuoksi.

– Se vahingoittaa munuaisiasi, maksaasi ja kaikkea, minkä kehossasi täytyy prosessoida sitä. Sitä ei ole luonnollisesti tarkoitettu kehoosi. Se tekee sinusta v***n vahvan.

Sosiaalisessa mediassa jaetaan usein kuvapareja Bumsteadista ja historian tunnetuimmasta kehonrakentajasta Arnold Schwarzeneggeristä, joissa udellaan mielipiteitä, onko Bumsteadin vai huippuaikojensa Schwarzeneggerin fysiikka vakuuttavampi.

Arnold Schwarzenegger palaa jälleen legendaariseksi tuhoajaksi– ”T-800 soveltaa enemmän ihmiskäyttäytymistä”  0:37
Arnold Schwarzenegger T-101-hahmona Terminator: Dark Fate -elokuvassa.

Lue myös:

    Uusimmat