Suositun Hautalehto-dekkarisarjan luoja Christian Rönnbacka on myös rommitislaamon osakas: "Se on pärjännyt aika hyvin"

Kirjailija Christian Rönnbacka muistelee työtään poliisina 1:23
Katso videolta, onko Christian Rönnbacka koskaan miettinyt poliisiksi palaamista.

Kirjailija Christian Rönnbacka on entinen poliisi ja vakuutusetsivä, mutta tätä nykyä myös rommitislaamon osakas.

Hautalehto-dekkarikirjasarjan luoja kirjailija Christian Rönnbacka on tätä nykyä myös mäntsäläläisen Authors’ Distillery -tislaamon osakas.

– Teemme kotimaista rommia. Se on pärjännyt aika hyvin: kisoissa tuli pronssia, mikä ei ole hirvittävän huono suomalaiselle ja nuorelle rommille. Tein tietokirjan suomalaisista viskitislaamoista ja ihastuin heidän tarinoihinsa ja ihmisiin. Jäi levy soimaan päässä, ja lopulta kaikki loksahti kohdalleen, Rönnbacka kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa 30. toukokuuta.

Rönnbackan mukaan rommitislaamoon löydettiin päätislaajaksi Ari Kaura ja oikeat osakkaat. Alkuvaiheeseen lähtivät mukaan kirjailija Tuomas Kyrö, kirjailija Soili Pohjalainen ja näyttelijä Mikko Leppilampi. Toisella kierroksella mukaan lähtivät vielä muun muassa ruotsalainen asianajaja ja dekkarikirjailija Jens Lapidus sekä kirjailija Satu Rämö.

– Meillä on mahtava porukka koossa, Rönnbacka kehui.

Rönnbacka on todella onnellinen siitä, että hänen Hautalehto-kirjasarjastaan on tehty tv-sarja. Antti Hautalehdon pääroolissa nähdään niin ikään Leppilampi.

– Sydämeni liitää kuin kotka tästä asiasta. Olen lukenut käsikset läpi ja korjannut, jos siellä on ollut joitakin kauneusvirheitä, Rönnbacka kertoo osallistumisestaan sarjan tekemiseen.

Lisäksi hänet on voinut nähdä myös näyttelemässä ensimmäisellä tuotantokaudella. Toinen tuotantokausi julkaistaan alkuvuodesta 2024.

Rönnbacka on aiemmalta ammatiltaan poliisi ja vakuutusetsivä. Siitä on ollut paljon apua dekkarikirjoja kirjoittaessa.

Hän lopetti poliisin työt 18 vuotta sitten.

– Olin poliisi vanhaan hyvään aikaan, kun varastettiin autoja ja sai ajaa rosvoja takaa. Tuolloin työn mukana tuli laillista piristettä: adrenaliinia.

Katso yllä olevalta videolta, onko Christian Rönnbacka koskaan miettinyt poliisiksi palaamista.

Kirjailija Christian Rönnbackan koko Viiden jälkeen -haastattelun voit katsoa alta: 

Erikoishaastattelussa kirjailija Christian Rönnbacka 14:03
Kirjailija Christian Rönnbacka kertoo, miten entisistä poliisikollegoista on ollut apua Hautalehto-dekkarikirjojen kirjoittamisessa.

Hautalehto C More -suoratoistopalvelussa alkuvuodesta 2024.

Lue myös:

    Uusimmat