Suosituksista viis! Norjan ampumahiihtotähdet matkustavat "punaiselle korona-alueelle"

9:18
Palaa videolla edellisen maailmancup-kauden päätöstunnelmiin Kontiolahdella.

Norjan maajoukkueampumahiihtäjät matkustavat suositusten vastaisesti "punaiselle korona-alueelle" Italiaan, jossa virus jyllää pahasti. Asiasta kertoo norjalainen VG.

Norjan naisten ja miesten maajoukkueurheilijat suuntaavat lokakuussa korkean paikan leirille Italian Lavazéen, jossa heidän on määrä viipyä kahden ja puolen viikon ajan.

Maajoukkuemanageri Per-Arne Botnan kertoo Norjan arvioineen ratkaisua lääkintätiimin kanssa. Norjan ampumahiihtoliitto on myös valmistautunut saamaan asiasta kritiikkiä.

Korkealla harjoittelu koetaan Norjassa tärkeäksi. Keski-Euroopassa majailevilla kilpailijoilla on vastaavaan alituinen mahdollisuus.

– Tulee aina olemaan joku, joka ei ymmärrä, miten tärkeää korkealla oleminen on ampumahiihtäjille. Tämä on heidän työnsä. Työllä, jota he tekevät nyt, on paljon merkityksistä saavutuksiin sekä tulevissa MM-kisoissa että olympialaisissa. Emmekä matkusta hinnalla millä hyvänsä, Botnan sanoi.

Viestimatkoilla kaksi maailmanmestaruuttakin voittanut ja korkealla juuri ollut Vetle Sjåstad Christiansen kertoo, että hänestä on tuntunut turvallisemmalta liikkua vuorilla Italiassa kuin kulkea ympäriinsä Norjan pääkaupungissa Oslossa.

– Minusta jopa tuntui vähän yksinäiseltä siellä (vuorilla). Nähdäkseni Lavazéssa ei ole keitään vakituisia asukkaita, uuteen reissuun valmis Sjåstad Christiansen sanoi.

Norjan ampumahiihtäjien on tarkoitus lentää Saksan Müncheniin ja ajaa sieltä vuokra-autoilla suoraan Lavazéen, jossa he ovat 1 800 metrin korkeudessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja