Suosittiinko sukulaisia? Tästä KRP:n tutkinnoissa on kyse

Keskusrikospoliisi on tänään kertonut aloittavansa esitutkinnan kahdesta Puolustusvoimiin liittyvästä rikosepäilyistä. STT:n tietojen mukaan virkarikosepäilyt koskevat Merivoimien lippueamiraali Timo Hirvosta ja Ilmasotakoulun johtaja Mikko Punnalaa.

KRP on tehnyt asioihin liittyen esiselvitystä ja yhdessä syyttäjän kanssa päättänyt aloittaa kummastakin asiasta esitutkinnan. Kummassakin esitutkinnassa rikosnimikkeenä on virkavelvollisuuden rikkominen.

STT:n tiedot: Jääviysepäily vaikutti Merivoimien komentajavalintaan

STT:n tietojen mukaan virkarikosepäilyt koskevat Merivoimien lippueamiraali Timo Hirvosta ja Ilmasotakoulun johtaja Mikko Punnalaa. KRP:n esiselvityksistä Merivoimiin ja Ilmasotakouluun liittyen kertoi aiemmin Lännen Media.

Lännen Median mukaan Pääesikunnan oikeudellinen osasto on todennut, että Hirvonen on toiminut tehtävissään esteellisenä kahdessa läheistään koskeneessa tapauksessa. Hallintolain esteellisyyssäännöksiin liittyvissä tapauksissa oli kyse yhtäältä Hirvosen läheisen palkkaan liittyvästä asiassa ja toisessa tilanteessa läheisen suoritusarvioinnista.

STT:n tietojen mukaan Hirvosta ei valittu Merivoimien komentajaksi jääviysepäilyn takia.

Punnalan osalta julkisuudessa on ollut aiemmin sukulaisten suosimisepäily Ilmavoimien lentoreserviupseerikurssin lisähaussa. Punnala on aiemmin kiistänyt väitteet sukulaisten suosimisesta muun muassa Helsingin Sanomille ja Iltalehdelle.

STT ei ole tavoittanut Punnalaa tai Hirvosta kommentoimaan rikosepäilyjä.

Lue myös:

    Uusimmat