Merivoimien entiselle esikuntapäällikölle syytteitä – epäillään tehneen päätöksiä läheisiään koskevissa asioissa

Syyttäjä on nostanut syytteen Merivoimissa tehdyistä henkilöstöpäätöksistä. Merivoimien entisen esikuntapäällikön, lippueamiraali Timo Hirvosen epäillään tehneen päätöksiä esteellisenä.

Hirvosta syytetään neljästä tuottamuksellisesta palvelusrikoksesta. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2016–2018.

Syyttäjän mukaan Hirvonen on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Esitutkinta alkoi syksyllä 2018 Pääesikunnan tekemän tutkintapyynnön perusteella. Pääesikunta katsoi Hirvosen toimineen esteellisenä kahdessa läheisiään koskevassa tapauksessa.

Pääesikunta on aiemmin todennut Hirvosen vahvistaneen Puolustusvoimissa työskentelevän läheisensä palkankorotuksen vuonna 2016. Hirvonen toimi tuolloin laivaston komentajana.

Pääesikunnan mukaan Hirvonen on myös toiminut esteellisenä, kun hän kävi kehityskeskustelun ja laati suoritusarvioinnin toisesta läheisestään.

STT ei ole tavoittanut Hirvosta kommentoimaan rikosepäilyä.

Komentajapaikka jäi saamatta rikosepäilyn takia

STT:n tietojen mukaan Hirvosta ei marraskuussa 2018 valittu Merivoimien komentajaksi esteellisyysepäilyn takia. Hirvonen toimi myös sotilasjäsenenä korkeimman oikeuden sotilasasioiden käsittelyssä, mistä hänet Lännen Median mukaan hyllytettiin esitutkinnan takia.

Tasavallan presidentti määräsi Hirvosen vuoden 2019 alusta Merivoimien esikuntapäällikön tehtävästä koordinoimaan Puolustusvoimien valmistautumista Suomen EU-puheenjohtajuuskauteen.

Tällä hetkellä Hirvonen työskentelee Pääesikunnassa suunnittelutehtävissä.

Suomi on tekemässä massiivisen hävittäjäkaupan – hinta voi kohota 10 miljardiin:"Hankintoihin vaikuttaa poliittinen paine ja kaupallinen paine" 7:45
Katso myös: Suomi on tekemässä massiivisen asehankinnan, kun hornet-hävittäjille haetaan seuraajaa. Tästä on kyse jopa 10 miljardin kaupassa.

Lue myös:

    Uusimmat