Mainos

Lännen Media: Korkein oikeus hyllytti jäsenensä rikosepäilyn vuoksi

Korkein oikeus (KKO) on päättänyt hyllyttää sotilasjäsenensä, lippueamiraali Timo Hirvosen rikosepäilyn vuoksi, kertoo Lännen Media.

Hirvosta ei kutsuta sotilasasioiden käsittelyyn KKO:n jäsenenä, koska häneen kohdistuu esitutkinta, Lännen Media kirjoittaa.

Keskusrikospoliisi kertoi viime viikolla aloittavansa esitutkinnan kahdesta Puolustusvoimiin liittyvästä rikosepäilystä. Tapauksissa epäillään virkavelvollisuuden rikkomista. STT:n tietojen mukaan toinen virkarikosepäily koskee Hirvosta.

Lännen Media kertoi syyskuussa, että Hirvonen olisi toiminut tehtävissään esteellisenä kahdessa läheisiään koskevassa tapauksessa. Tieto käy ilmi Pääesikunnan oikeudellisen osaston päätöksestä.

Päätöksessä todetaan Hirvosen vahvistaneen Puolustusvoimissa työskentelevän läheisensä palkankorotuksen vuonna 2016. Hirvonen toimi tuolloin laivaston komentajana.

Pääesikunnan mukaan Hirvonen on myös nykyisessä tehtävässään toiminut esteellisenä, kun hän kävi kehityskeskustelun ja laati suoritusarvioinnin toisesta läheisestään.

Lännen Median mukaan Pääesikunta teki Hirvosen tapauksesta tutkintapyynnön keskusrikospoliisille.

STT:n tietojen mukaan Hirvosta ei marraskuussa valittu Merivoimien komentajaksi esteellisyysepäilyn takia.

"Häntä ei toistaiseksi kutsuta"

KKO:n kansliapäällikkö Tommi Vuorialho sanoo Lännen Medialle keskustelleensa tilanteesta Hirvosen kanssa.

– Olemme yksimielisiä siitä, että jos uusia sotilasrikosasioita tulee korkeimmassa oikeudessa vireille, niin häntä ei toistaiseksi kutsuta niihin, Vuorialho sanoo Lännen Medialle.

Vuorialhon mukaan Hirvonen on ilmoittanut, ettei hän olisi sotilasjäsenen tehtävään toistaiseksi käytettävissäkään.

Sotilasoikeudenkäyntiasioita käsiteltäessä KKO:n viisijäsenistä jaostoa täydentää kaksi sotilasjäsentä. Hirvosen kaksivuotinen toimikausi KKO:n sotilasjäsenenä alkoi tämän vuoden alussa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja